Hlavní obsah

Národní tým zlehka trénoval, Vlček s Jarolímem si pochvalují spolupráci

PRAHA

Čeští fotbaloví reprezentanti mají za sebou lehký středeční trénink po přátelském zápase s Litvou. Od 11 hodin vyběhli na strahovský pažit v dobré náladě a za krásného počasí. Po vyklusání následovalo pár přihrávek na rozehrání, poté bago, nácvik střelby a trénink zakončila hra na dvě branky. Při následných rozhovorech byla z hráčů cítit spokojenost, společnou spolupráci si pochvalovali Stanislav Vlček a David Jarolím.

Článek

Fotbalisté ochotně odpovídali na dotazy novinářů, které se týkaly především úterního zápasu a blížícího se EURA. Spokojený byl i Stanislav Vlček, který proti Litvě obhospodařoval pravou postranní čáru. „Myslím, že se na to dalo koukat, jen je škoda, že se mně nepodařilo vstřelit branku,“ nechal se slyšet Vlček, který odehrál jako jeden z mála celé utkání. Nervozitu z blížícího se šampionátu ale zatím necítí. „Asi to přijde až v Seefeldu,“ doplnil a pochvaloval si spolupráci s Davidem Jarolímem: „Je to chytrý hráč, včera naznačil, že by mohl nahradit Tomáše Rosického.“

Obránce italské Fiorentiny Tomáš Ujfaluši vidí ještě drobné nedostatky ve hře národního celku. „Musíme být více pozorní ve hře dozadu. V prvním poločase jsme hodně presovali a nechávali volné kraje, čehož soupeř využíval. Ve druhé půli už vše klapalo mnohem lépe,“ řekl a doplnil, že velkým pozitivem je fakt, že český tým udržel čisté konto.

Hodně se spekuluje o tom, jestli je možné nahradit kapitána týmu Tomáše Rosického. Jednou z alternativ je David Jarolím. On sám však s Rosickým nechce být srovnáván. Ke spokojenosti mu bude stačit, když si na EURU zahraje. Také oplatil pochvalu Stanislavu Vlčkovi. „Hodně se nabízel, to je pak radost s ním hrát,“ poznamenal Jarolím.

V bráně národního týmu se po dlouhé době představil Petr Čech a nejlepší zákrok předvedl paradoxně proti vlastnímu spoluhráči. Ve 21. minutě při snaze o odkop namířil mezi české tyče obránce Zdeněk Grygera, Čech však byl připraven. „Brankář musí být připravený na všechno. Bylo důležité, že jsem míč sledoval až do doby než se dostal ke Grygerovi,“ popsal zmíněný moment gólman londýnské Chelsea.

Reklama