Hlavní obsah

Reprezentanti se chtěli proti Skotsku naladit na Euro

PRAHA

Úspěšný závěr přípravy na ME mají za sebou čeští reprezentanti, když v páteční generálce před evropským šampionátem porazili výběr Skotska 3:1. O góly domácích se postarali dvakrát Sionko a svou premiérovou trefu v národním týmu si připsal Kadlec. „Chtěli jsme se dobře naladit na Euro. Je velice dobré, že jsme vyhráli,“ uvědomoval si po utkání stoper Ujfaluši, jenž proti Skotsku odehrál první poločas.

Článek

První část utkání příliš vzruchu nepřinesla, aktivnější byli přesto domácí. Na gól si ale diváci museli počkat až do 60. minuty, kdy se poprvé trefil Sionko, který v poslední minutě utkání vstřelil také svůj druhý gól. Když se mezitím trefil Michal Kadlec na jedné straně a Skot Clarkson na druhé, rozešly se oba týmy po výsledku 3:1 pro český národní tým.

Po první půli se trenér Brückner uchýlil ke střídání, které mělo za následek, že do druhého dějství už nenastoupilo kvarteto hráčů, mezi nimiž byl i dlouhán Koller. „Bylo domluvené, že my, co jsme hráli celý zápas proti Litvě, budeme hrát nyní poločas,“ řekl útočník Norimberku. „Já výsledek nepřeceňuji, jde jen o přípravné zápasy, na mistrovství to bude něco jiného,“ tuší Koller.

Česko - Skotsko na Sport.cz
ON-LINEČesko vs. Skotsko
REFERÁTFotbalisté generálku zvládli
SKÁCELVyhrožoval jsem, že vstřelím gól
HRÁČIReprezentanti se chtěli proti Skotsku naladit na Euro
TRENÉRBrücknera výkon potěšil, sestava pro Euro se mu rýsuje

Kouč Brückner bude muset také řešit otázku, koho na Euru postavit na pozici tvůrce hry. Proti pátečnímu soupeři hrál o základní sestavu bývalý hráč Mladé Boleslavi a nyní Readingu Matějovský. „Je na trenérovi, koho postaví a jak se rozhodne. Určitě to bude dělat podle svého uvážení,“ ví Matějovský, že konečné slovo bude na hlavním kouči.

„Věřím, že nás zápas nakopl,“ řekl po utkání Kadlec, který v 84. minutě vstřelil svůj premiérový gól v národním dresu. „Je to můj nejdůležitější gól v kariéře. Přišlo mi už asi dvacet sms zpráv, ještě jsem se ani nedíval, kdo mi blahopřál,“ dodal sparťanský levý obránce.

Reklama

Související témata: