Hlavní obsah

Lavičku střídá u fotbalové reprezentace do 21 let Kotrba

PRAHA

Novým trenérem české fotbalové reprezentace do 21 let se stal Jiří Kotrba. Informoval o tom svazový místopředseda Vlastimil Košťál. Padesátiletý kouč nahradí Vítězslava Lavičku, který míří do pražské Sparty.

Článek

Košťál v pondělí obeslal všechny členy výkonného výboru, zda s Kotrbovým jmenováním souhlasí. "Již mám v ruce osm kladných reakcí, a to znamená, že většinový názor výkonného výboru je souhlasný. Jiří Kotrba se tedy stává reprezentačním koučem do jednadvaceti let," řekl v úterý Košťál, který je jako místopředseda svazu zodpovědný za reprezentační úsek, a proto byl návrh kandidáta v jeho kompetenci.

Kotrba u "lvíčat" střídá Lavičku, který bude od nové sezóny trénovat Spartu. Padesátiletý kouč se vrací na známá místa, v polovině devadesátých let totiž dělal u jednadvacítky asistenta Ivanu Kopeckému. Nyní se bude chystat na dva klíčové podzimní zápasy kvalifikace, které rozhodnou o tom, zda národní tým do 21 let postoupí na evropský šampionát.

Délka Kotrbova kontraktu se bude ještě řešit. "Detaily smlouvy budeme ještě dolaďovat, ale zřejmě bude do konce rozehrané kvalifikace s opcí na další pokračování," dodal Košťál.

Kotrba v současné době působí v Českých Budějovicích, kde zastává funkci generálního manažera. Má za sebou ale bohatou trenérskou kariéru, působil mimo jiné na Žižkově, v Jablonci, Příbrami, Olomouci, Spartě či Brně.

Reklama