Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace není kšeft

Diskuse, kdo by měl převzít po Karlu Brücknerovi reprezentaci a proč to nemá či nechce být ten či onen, připomíná hokynářství. K obsazení postu reprezentačního trenéra určitě kšefty nepatří. Jde o odbornou věc, nemá smysl dělat nějaké referendum.

Článek

Obliba trenéra stoupá i klesá podle výsledků týmu. Drtivá většina fanoušků teď odmítá Petra Radu, kterého měl přitom kouče vybírající místopředseda svazu Vlastimil Košťál na kandidátce jako číslo 1. Dvojkou se nově stal Jozef Chovanec, ale odstoupivší reprezentační manažer najednou přichází s tvrzením, že za nejvhodnějšího kandidáta považuje Haška, bývalého soka v boji o funkci předsedy ČMFS.

Už mu nabídl i schůzku a Ivan Hašek jeho pozvání ve čtvrtek přijal. Přitom momentální odmítnutí reprezentace zdůvodňuje tím, že právě s Košťálem nechce spolupracovat. Sice říká, že se může vyvázat z podepsané lukrativní smlouvy v Dubaji, ale to by pro něj znamenalo přijít o desítky miliónů korun. Ty mu svaz dát nemůže, protože je prostě nemá.

Pokud chce Hašek českému fotbalu opravdu pomoci, měl by udělat vstřícný krok. Není přece problém říci pak nahlas, zda a jak mu Košťál mluví do práce. Navíc by trenérovým přímým nadřízeným měl být nový manažer národního týmu, a tak by snad uražená ješitnost mohla jít stranou.

Reklama

Související témata: