Hlavní obsah

Košťál: Takovou nabídku už nikdo nedostane

PRAHA

Na nedělní schůzce s Vlastimilem Košťálem odmítl Ivan Hašek post trenéra české fotbalové reprezentace a hledání nástupce po odchodu Karla Brücknera pokračuje. Odstupující manažer národního týmu Košťál však nelituje toho, že se rozhodl Haška oslovit, nyní se pokusí předložit další varianty řešení. Kandidáty jsou mimo jiné Chovanec, opět Jarolím a nově německý kouč Klaus Toppmöller.

Článek

Jste zklamán, že Ivan Hašek odmítl vaši nabídku vést reprezentaci?

Neřekl bych zklamán. Plně respektuji jeho rozhodnutí. Neměl jsem ani dojem, že za tím byla osobní zášť vůči mně. My spolu nemáme osobní problém.

Nelitujete, že jste ho oslovil?

V žádném případě. Po zvážení všech okolností ho skutečně považuji za nejlepšího kandidáta. Splnil jsem také úkol, který mi dal už před časem výkonný výbor. To znamená, že budu jednat s kandidáty na obsazení funkce trenéra a případně i manažera národního týmu, než je navrhnu.

Co jste mu nabídl?

Funkci trenéra, manažera národního týmu a zároveň i sportovního ředitele svazu. Měl by tak stoprocentní pravomoci týkající se reprezentace. Mohl by si vybudovat nejen koncepci národního mužstva, ale podílel by se i na koncepci a tvorbě ostatních reprezentací. I na výběrech jejich trenérů. Vlastně by si řídil sám reprezentační úsek.

Vám by se jako místopředsedovi, pověřenému reprezentací, zpovídal z čeho?

Jen z výsledků áčka. A nezpovídal by se mně osobně, ale výkonnému výboru, a v podstatě i fanouškům. To je všude běžné.

Dostane podobnou nabídku i jiný kandidát?

Takovou nabídku už nikdo nedostane a myslím, že se nebude opakovat ani do budoucna.

Měla schůzka vůbec nějaký smysl, odmítnout Hašek mohl i po telefonu...

Měla velký smysl a nešlo jen o otázku reprezentace. Bavili jsme se velice otevřeně, ale v přátelském duchu. Probrali jsme mnoho otázek, týkajících se českého fotbalu. Myslím si, že k takové schůzce mělo dojít už dřív.

Kdo vám zbyl na seznamu kandidátů?

Na úterní jednání výkonného výboru připravím nějaké návrhy řešení. Spíš ale půjde o to stanovit společně další postup. Máme ještě asi měsíc čas. Dál budu přemýšlet o vhodných kandidátech a sbírat návrhy ostatních.

Oslovíte Jozefa Chovance, Petra Radu nebo znovu Karla Jarolíma?

Pokud vím, Chovanec je momentálně na dovolené, ale patří k lidem, o nichž uvažuji. Hovořit budu i s Jarolímem. Je možnost i hledat v zahraničí, o Zemanovi však nepřemýšlím. Ale zájem projevil Němec Klaus Toppmöller, který úspěšně působil v Leverkusenu, Kaiserslauternu, Hamburku a nyní vedl Gruzii.

Reklama

Související témata: