Hlavní obsah

Brazilský mistr světa Carlos Alberto chce k českému nároďáku

PRAHA

Už i někdejší kapitán mistrů světa Brazilců se uchází o místo u české fotbalové reprezentace. Carlos Alberto Torres, jenž jako kapitán přivedl kanárky ke zlatu na světovém šampionátu v Mexiku v roce 1970, nabídl na Strahově své služby. „Zájem opravdu projevil, mail s jeho nabídkou skutečně přišel. Samozřejmě že nám ji ale poslal jeho manažer,“ potvrdil exmanažer české reprezentace a místopředseda svazu Vlastimil Košťál.

Článek

Pod dopisem adresovaným předsedovi ČMFS Pavlu Mokrému je podepsán Joé Borbely, manažer kosmopolita, který se narodil na Slovensku, má maďarské občanství a působí v New Yorku a Rio de Janeiru.

„Pravděpodobnost, že bychom ho k české reprezentaci angažovali, je i tak velice malá. Vzdálenost mezi brazilským a naším fotbalem je přece jen značná,“ dívá se Vlastimil Košťál hodně skepticky na příchod brazilského kouče, jenž má za sebou trenérské šatce v Botafogu, Fluminense, ale třeba i u reprezentace Azerbajdžánu, k českému národnímu týmu.

Mnohem aktuálnější jsou jiná jména, jež se v úterý na zasedání fotbalové generality skloňovala. Jozef Chovanec, Petr Rada, ale třeba i Karel Jarolím.

Košťál chce ještě se Slavií jednat o Jarolímovi

„Výkonný výbor mě skutečně pověřil, abych s vedením Slavie o Jarolímovi znovu jednal, i když stanovisko klubu samozřejmě známe,“ potvrdil Košťál, že kouč Pražanů je přes zamítavé stanovisko slávistického vedení znovu na přetřesu. „S Tomášem Rosenem se každopádně ještě v úterý sejdu,“ naznačil, že se chce o jednání pokusit.

Zbytečně, protože Slavia řekla své „Ne“ dostatečně jasně a nahlas. „Nepřichází v úvahu,“ opakuje šéf klubu Petr Doležal.

To Jozef Chovanec a Petr Rada jsou volní, protože jejich kluby by jim nebránily.

„Sparta i Teplice jim vyjdou vstříc,“ dostalo se Košťálovi i celé tuzemské fotbalové generalitě ujištění hned při prvních kontaktech s kluby.

Počet zahraničních uchazečů narůstá

Ve hře je ovšem i německý kouč Klaus Toppmöller, jenž naposledy vedl reprezentaci Gruzie a stejně jako Brazilec Carlos Alberto se nabídl sám.

„A není to jen on. Jsme pořád zajímavou fotbalovou zemí, takže počet potencionálních uchazečů o místo u našeho nároďáku rychle narůstá,“ ujistil i strahovský ministr financí Jaroslav Vacek, jenž na fóru de facto potvrdil i odhadovaný plat, který by zahraničnímu trenérovi český fotbal nabídl. Pohyboval by se kolem 300 tisíc eur, což už ostatně uvedl už v pondělí pro Sport.cz.

„Teď budeme jednat, abychom 17. července nového trenéra české reprezentace zvolili. To je poslední termín,“ tvrdil Vlastimil Košťál. Alternativa, kdyby tomu tak nebylo? „Pak bychom vzali nároďák my,“ pokusil se dusno kolem nového trenéra českého národního týmu rozehnat svazový místopředseda a kápo přes finance Jaroslav Vacek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články