Hlavní obsah

Glosa: Pan Houllier promine, Hujer se hlásí

PRAHA

Pane Houlliere, proč hned tak silná slova? V Čechách nežijete, český fotbal a poměry v něm panující tuplem neznáte, tak proč hned mluvit o skandálu? Na to jsme hákliví, neboť sami nejlépe víme, jak na tom s hledáním nového trenéra pro naši fotbalovou reprezentaci jsme.

Článek

Jasně, slovo skandál nepoužíváme, ale o frašce se bavíme. Tragikomické, to se ví. A už dávno před tím, než jste přišel na přetřes vy.

Česká fotbalová generalita si prostě splete kapitána brazilských mistrů světa ze sedmdesátého v Mexiku Carlose Alberta Torrese s jeho jmenovcem Carlosem Albertem Parreirou, který sice u brazilské reprezentace také působil a jako trenér ji o čtyřiadvacet let později v Americe ke zlatu dovedl, ale to se někdy stane.

My si zaměníme litevskou a lotyšskou vlajku, zahrajeme Skotům jen část jejich hymny, dokonce i naši vlastní zástavu si obráceně pověsíme.

Teď prostě udělal papírově první muž mezi našimi fotbalovými generály z Houlliera někoho, kdo se v zástupu zvučných i trochu zprofanových jmen mailem hlásí o kancelář na Strahově.  A co má být? Že jste se stal obětí podvrhu, nejapného vtipu nebo snad intrik? Že si měl někdo na Strahově dopředu ověřit, zda zájem doopravdy máte a emailem jste ho poníženě projevil? Že neměl do světa nic vytrubovat, dokud s vámi nemluvil a nezjistil, jak se věci mají?

Ale jděte, jsme přece v Čechách a vy nemůžete tušit, jak to v našem fotbale chodí, jaký marasmus v něm vládne a stav rozkladu panuje.

A nebuďte tak nedůtklivý a zachovejte si trochu smyslu pro humor, protože takový pan Parreira, pardon vlastně Torres, se záměně se svým krajanem jen zasmál a zalitoval, že jsme si ho nespletli s Marilyn Monroe, neboť prý byla krásnější než on. Alespoň do redakce Sport.cz to tak jeho manažer napsal, když se ho dotázali, jak na fotbalové poplety ze Strahova reagoval.

A teď promiňte, nějaký Hujer se hlásí. Asi chce také k českému nároďáku!

Reklama

Související témata: