Hlavní obsah

Tři Ujfalušiho přání naplnilo Atlétiko Madrid, takže se mu na tři roky upsal

PRAHA

Na evropském jihu třicetiletý český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši zůstal, pouze Itálii vyměnil za Španělsko a Fiorentinu, kde mu skončila čtyřletá smlouva, za nesmírně ambiciózní Atlétiko Madrid. „Jako volný hráč odcházející z Fiorentiny bez náhrady podepsal v Atlétiku tříletou smlouvu,“ potvrdil pro Sport.cz Ujfalušiho manažer Dalibor Lacina.

Článek

Jednání o ochodu Tomáše Ujfalušiho z Itálie do Španělska se vlekla dlouho, i když kuloární informace se na světlo světa dostávaly.

„Záměrně jsme si dávali na čas. Čekali jsme, až skončí Pohár UEFA, italská liga a nakonec i evropský šampionát,“ vysvětloval Dalibor Lacina pro Sport.cz, že je čas netlačil a že nové angažmá mohl pro Ujfalušiho důkladně připravit.

 Ujfaluši měl tři přání

„Tomáš měl hned několik podmínek. Po skončení angažmá ve Fiorentině chtěl zůstat na jihu Evropy, pokračovat chtěl výhradně v kvalitní ligové soutěži a samozřejmě toužil po ambiciózním klubu na vysoké sportovní úrovni,“ prozrazoval Lacina, jaká Ujfalušiho přání musel respektovat.

Přestupem do nesmírně ambiciózního madridského Atlétika, které skončilo v uplynulém ročníku španělské La Ligy na čtvrtém místě, takže bude hrát kvalifikaci o Champions League, se Ujfalušiho přání naplnila.

„A nejen proto, že si zahraje třetí předkolo kvalifikace o Ligu mistrů. Španělská nejvyšší soutěž má teď po triumfu na evropském šampionátu ještě větší glanc, než mívala, Atlétiko se navíc netají touhou a ambicemi bojovat o titul. To všechno Ujfalušiho oslovilo a já mám velkou radost, že angažmá vyšlo. Jsme přátelé, nemáme mezi sebou jen profesní vztah manažera a hráče,“ pochvaloval si Lacina po návratu ze Španělska.

Loni posily do útoku, letos pro defenzívu

Český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši, jehož kariéra začínala v Olomouci, odkud v roce 2000 odešel za padesát milionů korun na čtyři roky do bundesligového Hamburger SV, aby se poté jeho další štací stala italská Fiorentina, se během cesty do Madridu dozvěděl mnohé o ambicích Atlétika.

„Před rokem nakoupilo řadu hvězd v čele s Rodríguezem a spol. do útoku, takže jeho ofenzivní síla je skutečně veliká. I proto spousta divokých výsledků, jako 5:3 či 6:4 v uplynulé sezóně. Letos se Atlétiko rozhodlo vyztužit defenzívu a proto angažovalo exkapitána Fiorentiny i české reprezentace z evropského šampionátu,“ prozrazoval Dalibor Lacina, co všechno během cesty do Španělska zvládli a zjistili.

Madrid a pak hned Mexiko 

„Znovu tam poletíme 9. července, neboť o den později bude Tomáš oficiálně představen novinářům.  Do té doby musí respektovat přání nového klubu, aby se k přestupu nevyjadřoval. A už 11. července odlétá s Atlétikem na soustředění do Mexika,“ řekl pro Sport.cz Dalibor Lacina.

Reklama

Související témata: