Hlavní obsah

Rebel Kubíček se chystá do Mariboru osondovat Zemana

PRAHA

Velká hra o nového trenéra české fotbalové reprezentace pokračuje. Spekulace rovněž. Na veřejnosti, kde se probírají šance tří nejvážnějších kandidátů vyslovených exmanažerem Košťálem, tedy Chovance, Rady a Němce Töppmöllera, v zákulisí ještě vehementněji. „Mám na stole čtyři pět dalších zájemců. Ověřených a prověřených. Ale jména za nic na světě neřeknu,“ neprozradí víc ani pro Sport.cz první muž českého fotbalu Pavel Mokrý, protože svou zkušenost už udělal.

Článek

Tajemně se tváří a mnohé naznačuje i šedá strahovská eminence spravující finance Jaroslav Vacek.

Vacek:  Ani kdybych šel do hladomorny

„Kromě těch tří je ve hře ještě jeden trenér. Zahraniční. A jeho jméno je bombou, před níž by všichni padli na zadek. Ale neřeknu ho, i kdybyste mě uvrhli do hladomorny a já musel rok držet hladovku,“ mlží a  převádí podle svých zvyklostí přísně střeženou informací do humorné polohy.

Takže hlavy si lámou a usilovně spekulují nejen tuzemští uchazeči o křeslo reprezentačního trenéra Jozef Chovanec s Petrem Radou, ale i další z členů strahovské fotbalové generality, kteří mají 17. července o novém kouči rozhodnout a nejsou až tak úplně v obraze. A zkoušejí jména Daumm, Ristič, Keegan, O´Neill a spol., nad nimiž se Vacek jen pobaveně usmívá. „Ten to není, ten tuplem ne,“ odráží tipy, jako pingpongové míčky.

Kubíček: Do Mariboru to stihnu

A aby spekulací a dohadů nebylo málo, ozývá se i fotbalový Král Ječmínek z Hané. „Nevěřím, že 17. července nového trenéra zvolíme, takže co zkusit znovu osondovat Zdeňka Zemana, i když má v Bělehradě podepsanou smlouvu?“ navrhuje olomoucký boss Jiří Kubíček a hned svůj nápad rozvíjí. „Ve stejný den, kdy zasedá výkonný výbor, hrajeme večer se Sigmou přípravu proti Zemanově CZ Bělehrad, takže já se do Mariboru klidně vydám. To stihnu, protože za půlhodiny bude po volbě.“

Kubíčkovi protivníci jsou z té troufalé iniciativy celí vedle a hned moravském rebelovi  předhazují, že když mu neprošla snaha vrátit na scénu Karla Brücknera, slíbil podporu Jozefu Chovancovi. Dokonce veřejně se přece nechal slyšet, že pro něho na výkonném výboru ruku zvedne.

„Nikdy jsem neřekl, že Chovance podpořím, ale že si ho jako fotbalové persóny vážím, v čemž je zásadní rozdíl. A když k hlasování o jeho jménu na výkonném výboru dojde, já se zdržím, byť by jeho příchod k reprezentaci za dané konstelace jistým řešením byl,“ vnáší do spekulací o novém reprezentačním trenérovi a vlastně i do hlav fotbalové generality ještě více zmatků Jiří Kubíček.

Reklama