Hlavní obsah

Fotbalová devatenáctka finišuje s přípravou na mistrovství Evropy

JABLONEC NAD NISOU

Příprava fotbalové reprezentace do devatenácti let už jasně směřuje k pondělnímu očekávanému startu mistrovství Evropy na domácí půdě. Kouč Jakub Dovalil po třech dnech ostřejších tréninků v jabloneckých Břízkách ve čtvrtek zahrnul do přípravy modelové utkání na 2x30 minut proti hráčům ze širšího kádru Liberce. Dovalilovi prý čtvrteční zápas může vyřešit dilema s obsazením některých postů a složením základní jedenáctky. V pátek si hráči užijí krátkého volna a v sobotu je už čeká přesun do Liberce, kde budou při mistrovství bydlet.

Článek

Dovalil v Jablonci od pondělí přemýšlí o taktice a sestavě a ve čtvrtek by jeho dilema mohlo částečně povolit. "Jasno o sestavě na pondělí v podstatě už máme, ale takové tři otazníky ještě zbývají. Ještě přemýšlíme o jednom postu v obraně a dvou místech v záloze," řekl ve čtvrtek ČTK Dovalil v Břízkách, kde se mladí reprezentanti od začátku týdne na šampionát chystají. "Trochu nám to v některých ohledech napovědět může, ale třeba se rozhodneme až před utkáním podle momentálních pocitů," podotkl Dovalil. Připustil, že v jednom z poločasů vyšle na hřiště sestavu, která by se mohla blížit té konečné.

V přípravě se už jinak všechno podřizuje pondělku, kdy devatenáctka vstoupí do turnaje proti stejně starým Angličanům. Zatímco na začátku soustředění mladí Češi tři dny po sobě absolvovali dvoufázové tréninky se zaměřením na oživení kondice, nyní už přichází na řadu relativně volnější program. "Chceme, aby bylo všechno optimálně vyladěné. Nejprve jsme klukům chtěli dát trochu zabrat, ale teď to už povoluje, aby byli na pondělí akorát připravení," podotkl Dovalil.

V plánu je návštěva ZOO

Ve čtvrtek reprezentanty čeká modelový zápas, v pátek odpoledne lehký regenerační trénink a pak si budou moci užít krátkého odpoledního volna, posledního před startem mistrovství. "Možná půjdeme do liberecké zoo," plánoval Dovalil. "Je dobře, že budeme moci na chvíli vysadit a přijít na jiné myšlenky," pochvaloval si záložník z Fiorentiny Jan Hable.

V sobotu už český tým definitivně pohltí atmosféra mistrovství. Celá výprava z jabloneckých Břízek vyrazí do libereckého hotelu Babylon, kde budou ubytované všechny týmy z "české" skupiny, tedy Anglie, Řecko i Itálie.

S Anglií hrají Češi v pondělí v Jablonci, ve čtvrtek je čeká v Liberci souboj s Řeckem a v neděli základní skupinu uzavřou duelem proti Itálii v Mladé Boleslavi. Na české půdě nebudou junioři bojovat jen o kontinentální vavříny, půjde také o postup na mistrovství světa v příštím roce, které hostí Egypt. Na něj se z mistrovství dostane šest nejlepších týmů. "To je naše hlavní motivace, dostat se na svět. A pak chceme aspoň do semifinále," uzavřel Dovalil.

Reklama

Související témata: