Hlavní obsah

Necid: Hrát v devíti proti Anglii není žádný med

Úspěšnější start do domácího ME hráčů do 19 let si slávistický útočník Tomáš Necid asi nepředstavoval. Proti silné Anglii na zaplněném stadiónu v Jablonci dvěma góly pomohl českému výběru k důležité výhře 2:0. „Věřil jsem, že vyhrajeme. Je to parádní výsledek,“ řekl novinářům šťastný střelec po vítězném pondělním zápase Necid.

Článek

Jak jste se těšil na utkání, které se hrálo v Jablonci, čili na místě, kde jste na podzim ze Slavie půl roku na hostování působil?

Těšil jsem se na to téměř půl roku. Co jsem věděl, že se v Jablonci bude hrát. Bylo příjemné se sem vrátit, navíc, když jsem dal dva góly.

Jak důležitý pro celý turnaj byl zisk tří bodů hned v prvním zápase?

My jsme nikdy moc dobré začátky na turnajích neměli, proto je důležité, že se nám start povedl. Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Hlavně bych chtěl našim fanouškům poděkovat, protože nás hnali za vítězstvím. Vítězství patří jim.

Čekal jste, že byste se mohl dvakrát zapsat do listiny střelců?

Věřil jsem, že vyhrajeme. Už týden jsme se bavili o tom, že toto utkání musíme zvládnout. Splnili jsme trenérovy pokyny, dali dva góly. Je to parádní výsledek.

Často se nevidí gól, který jste vsítil jako první. Jak jste ho viděl ze svého pohledu?

Naběhl jsem si na dlouhý balón za obranu, stoper a gólman se nedohodli, tak jsem tam vlítnul a míč jsem si hodil hlavou. Do prázdné brány to potom byla snadná pozice.

Před vyloučením druhého českého hráče bylo připravené střídání Kozáka, který nakonec ale na hřiště nepřišel. Měl přijít namísto vás?

Už od 70. minuty jsem trenérovi ukazoval, že mě chytají křeče, že toho mám plné zuby. Posledních deset minut jsem odehrál skoro na stoperovi.

Jak se hraje hrotu v obranné řadě?

Už jsem se nemohl rozběhnout, tak jsem zůstal mezi stopery. Chtěl jsem pomoct klukům v obraně, odhlavičkovat a odkopnout pár balónů, to se povedlo. Hrát v devíti proti Anglii není žádný med.

Co jste říkal dvěma vyloučením?

Ta první červená asi být neměla, byl to souboj tělo na tělo. Při té druhé to byla naše chyba. To by se stávat nemělo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články