Hlavní obsah

Fotbaloví mladíci mají blízko k semifinále ME a postupu na MS dvacítek

Milan VlčekSport.cz

Poté, co fotbalová devatenáctka zvládla pondělní úvodní duel domácího ME proti Anglii a vyhrála 2:0, má před čtvrtečním druhým zápasem základní skupiny proti Řecku velkou šanci k postupu do semifinále. Trenérovi českého výběru Jakubu Dovalilovi budou chybět distancovaní Brunclík s Heidenreichem, místo nich by měli nastoupit Lecjaks a Štěpánek.

Článek

Slávistický útočník Tomáš Necid byl tím, který v pondělí rozhodl o výhře českých hráčů do 19 let, když své anglické vrstevníky pokořil dvěma přesnými zásahy. Důležitý zisk tří bodů trochu pokazilo dvojí vyloučení na straně Česka, kdy se po druhých žlutých kartách museli poroučet obránci Heidenreich a Brunclík.

„Máme v plánu variantu s Lecjaksem a Štěpánkem, v tom problém není. Bylo by horší, kdyby se někdo zranil,“ řekl po pondělním vítězném zápase trenér Dovalil. Ten si bude muset dát velký pozor na výběr, který kouč Alexis Alexiou proti českému celku postaví. V pondělí řecký tým téměř po celý zápas nad Italy vedl, až v závěru gólem Paloschiho z penalty přišel o tři body.

Pokud čeští mladíci své řecké vrstevníky porazí a Itálie o dvě hodiny později proti Anglii nezíská všechny tři body, bude to znamenat, že si Dovalilova devatenáctka zajistí nejen postup do semifinále ME, ale také konečné první místo v základní skupině. Navíc jako třešničku na dortu si český výběr zajistí automatickou kvalifikaci na MS dvacítek, které se koná příští rok v Egyptě, a kam postoupí nejlepších šest mužstev nynějšího evropského šampionátu.

Utkání České devatenáctky proti stejně starým hráčům Řecka začíná v Liberci od 18 hodin, rozhodovat jej bude hlavní sudí z Lucemburska Albert Toussaint, na čarách mu budou asistovat Portugalec Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo a Chorvat Igor Krmar.

Reklama

Související témata: