Hlavní obsah

Pro Radu hlasovala liga, pro Chovance Čechy

Zdeněk PavlisSport.cz

Hlasování o novém trenérovi české fotbalové reprezentace sice proběhlo na popud teplického bosse Františka Hrdličky ve čtvrtek dopoledne tajně a za zavřenými dveřmi, redakci Sport.cz se přesto podařilo hned od několika členů výkonného výboru zjistit, jak kdo z třináctičlenné generality hlasoval, koho podpořil a proč Rada dostal devět hlasů, zatímco Chovanec jen dva.

Článek

„Prozradím jen to, že liga postupovala jednotně,“ naznačil mnohé už místopředseda svazu Jaroslav Vacek. Převedeno do srozumitelné mluvy - liga se postavila po středečním večerní utajené schůzce jednotně za Petra Radu.

Z kuloárů prosáklo i to, že exmanažer reprezentace Vlastimil Košťál, dotčený tím, že nebyl pozván na inkriminovanou schůzku, na poslední chvíli změnil názor a ani on Jozefa Chovance nepodpořil. Zvláště, když si ho někteří členové výkonného výboru dovolili kritizovat za způsob, jakým vedl jednání o novém reprezentačním trenérovi a jak se při hledání nového kouče upnul na německou cestu.

Takže se nakonec přiklonil k Petru Radovi, což udělali i Pavel Mokrý, Jaroslav Vacek, Jaroslav Starka, František Hrdlička, Milan Haškovec, Václav Chvála, Radek Bělák a Miroslav Vrzáček.

Jozef Chovanec tak nakonec dostal podporu jen od členů výkonného výboru zastupujících český fotbal Rostislava Votíka a Vladimíra Blažeje.

Hlasování se zdrželi dva Moraváci - olomoucký Jiří Kubíček, jenž dlouho prosazoval variantu s návratem trenéra Karla Brücknera, s níž neuspěl, a Dalibor Kučera.

Reklama