Hlavní obsah

Čech: Věřím, že Rada naváže na kvalitní výsledky pod Brücknerem

PRAHA

Čeští fotbaloví reprezentanti již znají svého nového kouče. Po Karlu Brücknerovi, jenž u národního týmu skončil po mistrovství Evropy, převezme taktovku jeho asistent Petr Rada. „Myslím, že je to dobrá volba, ale budou se počítat hlavně výsledky,“ uvedl k volbě nového kouče brankář Petr Čech na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

„Pan Rada je trenér, který má hodně zkušeností jak u národního týmu, tak i s vedením ligových mužstev, takže věřím, že naváže na kvalitní výsledky, které měl pan Brückner,“ doufá po zvolení Petra Rady na pozici hlavní trenéra českých fotbalistů Petr Čech na svých oficiálních stránkách. „Snad se nám bude i nadále dařit kvalifikovat se na velké turnaje,“ přidal brankář londýnské Chelsea.

Horký uchazeč a největší favorit na funkci trenéra české fotbalové reprezentace Jozef Chovanec byl při čtvrteční volbě poražen na hlavu. „Ať Jozef Chovanec, tak i pan Rada na tom byli v očích spousty lidí podobně,“ myslí si Čech. „Volba na pana Radu padla hlavně proto, že s týmem strávil hodně času a zná ho,“ domnívá se česká reprezentační jednička mezi tyčemi. „Myslím, že to pro něj může být výhodou,“ dodal.

„Mluvil jsem s ním před volbou a bavili jsme se o tom, co by se stalo, kdyby angažmá u národního týmu získal. Řekl mi nějaké představy a ptal se mě na názor,“ prozradil Čech s tím, že až výsledky ukážou, zda byla volba správná. „Hodnotit budeme až v průběhu další kvalifikace.“

Reklama