Hlavní obsah

Řezník: Duel proti Itálii musíme zvládnout a postoupit

Ostravský obránce Radim Řezník byl tím, kdo mohl střelou v Liberci ve čtvrtečním utkání ME hráčů do 19 let v dresu české reprezentace rozhodnout v poslední minutě utkání proti Řecku. Jeho tvrdý pokus ovšem řecký gólman vyrazil do břevna, a tak si čeští mladíci museli oslavy postupu do semifinále odložit. „Škoda, že jsme nevyužili naše šance,“ litoval po bezbrankovém zápase Řezník.

Článek

S remízou nakonec asi spokojeni příliš nejste...

Tlačili jsme je, měli jsme šance, ale gól se nám bohužel vstřelit nepovedlo.

Podařilo se vám kvalifikovat na MS dvacítek v příštím roce v Egyptě, to vás určitě těší...

Určitě z toho máme radost. My teď ale před sebou máme ještě jeden zápas na mistrovství Evropy proti Itálii. Ten musíme zvládnout a do semifinále postoupit.

Měli jste šanci hrát půlhodiny přesilovku, bohužel se ale neuplatnila ani vaše střela z poslední minuty, kdy váš pokus skončil dokonce na břevně...

Určitě nás potěšilo, že se vykartoval jejich klíčový hráč Ninis. Je škoda, že tam ta moje střela nespadla.

Proč se vám nepodařilo početní výhodu využít ke skórování?

Oni to potom dobře zahustili, hráli na jednoho útočníka. Šance jsme měli, škoda že Honza Vošahlík tu svou tutovku neproměnil.

Byli Řekové silnějším soupeřem než Angličané, které jste v prvním utkání porazili 2:0?

Ano, v kabině jsme si to říkali. Asistent trenéra Petr Kouba se na ně byl podívat a říkal, že jsou stejně tak dobrým soupeřem jako Anglie, možná lepším. To se nakonec potvrdilo.

Přemýšlíte už o dalším utkání ve skupině proti Itálii?

Tento zápas je za námi. Zítra bude volnější den, budeme mít regeneraci a podíváme se na zápasy Itálie. Musíme vyhrát, abychom postoupili do semifinále.

Jak se vám hrálo v nově složené obranné řadě?

Nic jiného se dělat nedalo. Máme skvělý kádr, Lecjaks se Štěpánkem skvěle zastoupili distancované hráče.

Přišlo se na vás podívat více jako 6600 diváků, to je víc o trochu víc než v Jablonci, čekali jste, že budete mít na turnaji takovou podporu?

Určitě je to skvělé. Diváci nám moc pomáhají a patří jim za to velký dík. Nečekali jsme, že jich bude chodit tolik. Doufám, že do Boleslavi v neděli na nás taky přijdou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články