Hlavní obsah

Kapitán Polák: Kdybychom dali gól, nedovedu si představit, co by se dělo

Česká fotbalová reprezentace do 19 let si ve čtvrtečním duelu domácího ME proti Řecku mohla s předstihem zajistit postup do semifinále, po bezbrankovém zápase ovšem musí svou pozornost směrovat k nedělnímu utkání s Itálií. Výběr okolo kapitána Jana Poláka si získaným bodem alespoň zajistil postup na MS dvacítek příští rok v Egyptě. „Dostatečný tlak jsme si nevytvořili. Konečná remíza je asi spravedlivá,“ mluvil uvážlivě po zápase stoper Polák.

Článek

Jaké jsou vaše první pocity po skončeném utkání?

Bohužel se nám nevyvedla přesilovka ke konci zápasu. Trenér nás upozorňoval, že Řecko musí hrát na výhru, chce-li reálně útočit na postup. My jsme si toho byli vědomi.

V utkání jste měli více gólových příležitostí než váš soupeř...

Myslím si, že jsme byli herně lepší, bohužel jsme ale žádnou šanci nevyužili. Dostatečný tlak jsme si nevytvořili. Dá se tedy říct, že byla konečná remíza asi spravedlivá.

Na druhou stranu jste si již zajistili účast na MS dvacítek příští rok v Egyptě...

Naším cílem je semifinále tohoto turnaje. S tím máme spojeno mistrovství světa. Byl bych nerad, abychom dopadli jako Poláci před dvěma lety, kteří na domácím šampionátu taky postoupili na mistrovství světa, ale ve skupině skončili třetí.

Jak se vám hrálo na libereckém stadiónu, kde jste doma? Navíc před tolika diváky?

Jsem moc rád, že nás znovu tak velký počet fanoušků přišel podpořit. Diváci nás hnali dopředu, my si té podpory hrozně vážíme. Věřím, že tomu bude stejně v Mladé Boleslavi proti Itálii, že postoupíme, a příští týden budeme na turnaji pokračovat.

Na stadión U Nisy nakonec přišlo více jak 6600 diváků. Očekávali jste, že jejich počet může být až tak vysoký?

Určitě jsme to nečekali, všichni jsme tím mile překvapeni. Jejich podpora je velmi znát. Proto je nám opravdu líto, že jsme ten jeden gól nedali.

Při Řezníkově břevnu v poslední minutě jste k němu byli blízko...

Když Radim střílel, tak já jsem se otáčel. Tyto balóny hodně plavou, věděl jsem, že to bude mít gólman hodně těžké. Jejich brankář chytal opravdu dobře, byl suverénní. Při tom posledním zákroku měl i trochu štěstí, když střelu od země vyrazil na břevno. Kdybychom dali gól, tak si nedovedu představit, co by se dělo.

Čeká vás tedy důležitý zápas s Itálií, co o soupeři víte?

Jejich zápas s Řeckem jsme viděli na DVD. Víme, že mají ve svém výběru nebezpečného hráče AC Milán Paloschiho. V utkání byli Řekové lepší, Italové je zmáčkli až ke konci zápasu. Dali gól z přísně nařízené penalty. Věřím, že se na ně dobře připravíme a že to zvládneme.

Reklama

Související témata: