Hlavní obsah

Podezřelé sázky se neuzavíraly, po zvolení Rady se statisíce nevyplácely

PRAHA

Zvolení Petra Rady trenérem české fotbalové reprezentace žádnou z tuzemských sázkových kanceláří nepoloží. Podivné sázky se neuzavíraly, statisícové výhry se nevyplácejí. Podezření, že dohoda ligových zástupců zasedajících mezi fotbalovou generalitou prosákla na světlo světa a dobře informovaným vydělala velké peníze, se tak nepotvrdilo.

Článek

Resumé utajené středeční schůzky předcházející čtvrteční volbě reprezentačního trenéra zůstalo skutečně v tajnosti. Žádná z českých sázkových kanceláři nezaznamenala ani v předvečer volby, ani v průběhu čtvrtečního dopoledne zvýšený zájem o sázky na outsidera Radu, natož aby po jeho inauguraci vyplácela statisícové výhry.

Přitom právě na Radovi se daly u sázkových kanceláří vydělat skutečně velké peníze, kdyby na světlo světa proniklo, že se zástupci ligy zasedající ve výkonném výboru ČMFS už ve středu s předstihem dohodli, že reprezentačním trenérem zvolí ve čtvrtek dosavadního Brücknerova asistenta.

V panující atmosféře favorizující jako jasného vítěze Jozefa Chovance byl totiž na teplického kouče vypsán hodně zajímavý kurs. U Sazky 2,8:1, u Tipsportu 3:1, u Fortuny dokonce 4:1.

O sázky na trenéra zájem nebyl

„My sázky na nového trenéra fotbalové reprezentace vůbec nevypisovali, protože se nám situace kolem volby zdála hodně neprůhledná,“ vysvětluje tisková mluvčí sázkové kanceláře Chance Jana Pokorná, proč se u nich na nového kouče národního týmu nemohlo sázet.

„Sázky na trenéra jsme sice nabídli, ale mezi lidmi o ně nebyl příliš velký zájem. A hlavně - výše sázek se pohybovala v řádech sta korun,“ nezaznamenala Sazka podle ředitele odboru propagace Jozefa Prouzy v souvislosti s volbou nového reprezentačního trenéra žádný zvýšený zájem o sázky.

Nový kouč lákal méně než X Faktor

„Ani my jsme neregistrovali zvýšený zájem sázkařů. Volba trenéra lákala lidi dokonce daleko méně, než třeba společenské sázky typu Česká Miss, X Faktor, prezidenti. Možná i proto, že na svazu byla vidět až přílišná nerozhodnost a tápání kolem možných kandidátů,“ vysvětluje si nezájem sázkařů Jiří Hadrava z Tipsportu.

Přitom právě Tipsport přišel s možností sázek na nového trenéra fotbalové reprezentace jako první. Hned poté, co Karel Brückner na březnové tiskové konferenci oznámil, že u českého národního týmu končí, vypsal Tipsport kursy na nového trenéra. K původním uchazečům Haškovi (kurs 8:1), Radovi (3:1), Jarolímovi (4:1) a Lavičkovi (5:1) postupně přibývali další kandidáti  - třeba Chovanec (3:1), Němec Töppmöller (5:1), ba dokonce i exmanažer reprezentace Košťál (15:1).

„Zajímavé je, že variantě s německým koučem věřili nakonec sázkaři nejvíc, ale ani na Töppmölera, ani na Radu nikdo žádnou extrémně vysokou sázku neuzavřel. Celkově u nás lidé vsadili na nového trenéra jen několik desítek tisíc korun,“ prozradil Hadrava.

Na Radu maximum tři, na Chovance pět tisíc

Ani ve Fortuně se v souvislosti s volbou reprezentačního trenéra netočily statisícové částky, natož aby u přepážek zaznamenali zvýšený zájem o sázky na Petra Radu v průběhu středečního včera nebo čtvrtečního dopoledne. Přitom právě tato kancelář považovala Radu za outsidera a vypsala  na něho hodně zajímavý kurs 4:1. Vsadit  tedy na něho půl miliónu, shrábl by výherce milióny dva.

„Jenže nejvyšší sázka na Radu dosáhla tří tisíc, takže výherce zinkasuje dvanáct. A u Chovance to nebylo jiné. Nejvyšší sázka na to, že se stane reprezentačním trenérem on, vyšplhala na pět tisíc,“ vyvrací i tiskový mluvčí Fortuny Tomáš Grombíř podezření, že dobře informovaní z fotbalových kruhů mohli na volbě Petra Rady trenérem národního mužstva vydělat celé jmění.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články