Hlavní obsah

Radovými asistenty by se měli stát Hapal se Šilhavým

Nový trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada si již podle nedělního vydání deníku Sport vybral své asistenty. Stát by se jimi měli Pavel Hapal a Jaroslav Šilhavý, který stejnou funkci zastával u národního týmu i pod bývalým koučem Karlem Brücknerem.

Článek

Pavel Hapal, který po skončení uplynulé sezóny převzal mužstvo Mladé Boleslavi, deníku Sport potvrdil, že už byl Petrem Radou kontaktován. „Měli bychom se sejít v pondělí, každopádně k tomu dojde začátkem týdne,“ řekl Hapal. Osmatřicetiletý kouč zároveň přiznal, že by ho práce u národního týmu lákala. „Pro každého trenéra je to výzva. Reprezentace, to je punc českého fotbalu.“

Realizační tým by měl doplnit i Jaroslav Šilhavý. Současný trenér se k otázce asistentů reprezentačního trenéra odmítl vyjádřit s tím, že počká do doby, než Rada svou volbu oznámí.

Oba kandidáti patří mezi ligovými trenéry k těm nejmladším. Hapal v české nejvyšší soutěži odkoučoval sedmdesát zápasů, když vedl Opavu, Zlín a ostravský Baník. Minulý ročník působil ve slovenské Nitře, na začátku června se stal trenérem Mladé Boleslavi. Šilhavý se na pozici hlavního trenéra dostal před minulou sezónou, když převzal Kladno, se kterým se mu podařilo udržet v první lize. Od června pak vede Viktorii Plzeň.

Reklama