Hlavní obsah

Petr Čech týdně vydělá 5 miliónů, ročně si přijde na 400 miliónů

PRAHA

Z českého reprezentačního gólmana Petra Čecha se stal po uzavření nového pětiletého kontraktu s londýnskou Chelsea nejlépe placený fotbalista světa. Trumfnul jak Kaká, tak Ronaldinha či třetího na žebříčku Terryho, kteří zatím figurovali před ním. Čechův týdenní příjem v Chelsea se totiž bude pohybovat mezi 140 a 150 tisíci librami, jeho celkový roční příjem pak vyšplhá ke 400 milionům. Sport.cz má tuto informaci potvrzenu hned z několika na sobě nezávislých a velice hodnověrných zdrojů.

Článek

Takový kontrakt, jaký český gólman ve službách Chelsea uzavřel, fotbalový svět ještě nepamatuje. „Je to skutečně mimořádná suma pro mimořádného člověka, jakým Petr Čech je,“ přitakává hráčův agent Pavel Zíka, který se pochopitelně jednání zúčastnil, a dodává: „Jsem moc rád, že jako první agent z východu jsem u takovéto historické události mohl být.“

Zíka: Ale přece jsem říkal, že jde o výrazný nárůst

Ani Zíka však nechce prozradit, kam až nový Čechův kontrakt vyšplhal. Nad přímou otázku, zda jeho chráněnec bude nyní pobírat kolem devadesáti tisíc liber týdně namísto dosavadních sedmdesáti, se pobaveně usměje a lakonicky odpoví: „Ale přece jsem říkal, že jde o nárůst velmi výrazný.“

Právě tato reakce potvrzuje hodnověrnost informace o Čechově příjmu, kterou Sport.cz získal. Týdenní plat 140 až 150 tisíc liber, tedy pět miliónů korun, celkový roční příjem zahrnující sponzorské smlouvy a reklamní aktivity kolem 400 miliónů. A sto miliónů korun, které Čechovi zajišťují sponzorské a reklamní smlouvy uzavřené Zíkovou agenturou Sport Invest.

Teď už je Čech top špičkou 

„Teď už je Petr skutečně absolutní top špičkou. Nejen mezi českými sportovci, ale samozřejmě i mezi nejlepšími fotbalisty světa. Však také dojednávání nové smlouvy s Chelsea trvalo dlouhou řadu měsíců a smlouva samotná má několik desítek stránek, na nichž je pamatováno skutečně na všechno,“ prozrazuje Pavel Zíka detaily ze zákulisí.

To všechno nahrává informacím, jež Sport.cz získal a které mluví o mnohem vyšších částkách, než o jakých spekulují anglická média. Ta žonglují s ročním příjmem 5,9 miliónů eur, tedy s částkou 135 miliónů korun, nad čímž se Pavel Zíka usmívá.

Nová Čechova smlouva zahrnující veškeré reklamní aktivity by měla českému gólmanovi vynášet ročně necelých 17,4 miliónu eur, tedy 400 miliónů korun, což by z něho dělalo po Beckhamovi vydělávajícímu podle magazínu Forbes v Los Angeles ročně 700 miliónů korun skutečně druhého nejlépe placeného fotbalistu světa.

Reklama

Související témata: