Hlavní obsah

Semifinále české devatenáctky odvysílá živě ČT4

PRAHA

Zápas českých fotbalistů s Německem, z nějž vzejde ve středu v Mladé Boleslavi druhý finalista evropského šampionátu hráčů do devatenácti let, odvysílá v přímém přenosu konečně i Česká televize. Fanoušci českých mladíků zatím mohli vidět výběr trenéra Jakuba Dovalila jen dvakrát na stanici Eurosport.

Článek

Semifinálový duel, v němž česká devatenáctka ve středu vyzve stejně staré mladé mladíky z Německa, odvysílá veřejnoprávní televize živě na programu ČT4 Sport. Zápas na stadiónu v Mladé Boleslavi začíná ve 20:15.

Utkání českých fotbalistů zatím mohli fanoušci sledovat jen na stanici Eurosport, která odvysílala úvodní zápas ve skupině s Anglií a závěrečný proti Itálii. Šéf sportovní redakce ČT Otakar Černý se minulý týden bránil kritice s tím, že na Kavčích Horách zájem o přenosy ze šampionátu byl, nebylo ale možné domluvit se s činovníky svazu. „Svaz ohledně televizních práv jednal naprosto nekompetentně,“ uvedl pro Sport.cz Černý.

Toto obvinění ale odmítl místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek. „Majitelem televizních práv na vysílání fotbalového mistrovství Evropy hráčů do 19 let je UEFA, nikoliv ČMFS. A právě UEFA na základě vlastní obchodní strategie oslovuje televizní stanice, mající o vysílání zájem. A s nimi pak přímo jedná o prodeji televizních práv,“ prohlásil.

Černý však již dopředu avizoval, že ČT do jednání o vysílání vstoupí, pokud Dovalilův tým postoupí ze skupiny. "Pak do jednání o zakoupení práv vstoupíme, ale se svazem rozhodně jednat nebudeme. To je marné,“ dodal šéfredaktor sportu na Kavčích Horách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články