Hlavní obsah

Morávek věří, že s reprezentací postoupí do finále

České fotbalové reprezentanty do devatenácti let čeká ve středu večer v Mladé Boleslavi semifinálový duel proti favorizovanému Německu. Fotbalisté věří, že když podají kvalitnější výkon než proti Itálii, mají šanci postoupit. „Pokud se zlepšíme v obranné fázi můžeme se dostat do finále,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci Jan Morávek.

Článek

V týmu podle Morávka navíc panuje dobrá a bojovná nálada. „Všichni se chceme dobře připravit, a když podáme kvalitní výkon v defenzivě, tak máme šanci postoupit,“ doufá Jan Morávek. Právě čtyři obdržené branky v zápase s Itálií dělají starost nejen trenérovi. „Věděli jsme, že Italové mají vynikající brejky, i přesto jsme si to nepohlídali. Čtyři góly jsou hodně, ale myslím si, že nás to neovlivní. Věřím, že si s tím poradíme,“ řekl Morávek.

Zápas bude sledovat i mnoho skautů z předních evropských klubů, ale Morávek na to nemyslí. „Chceme se soustředit na svůj výkon, na skauty myslet nebudeme,“ nenechává se rozptýlit dvoubrankový střelec. V případě atraktivní nabídky ze zahraničí, například z jeho vysněného Španělska, by si dle svých slov sedl se svým manažerem a rodiči a důkladně nabídku vyhodnotil.

Mareček ví, že proti Německu musí přijít změny

Neproměňování šancí a individuální chyby v defenzivě, to jsou podle Lukáše Marečka hlavní příčiny porážky v posledním zápase skupiny proti Itálii. „Proti Německu to musíme změnit. Chyby se už nesmí opakovat,“ řekl Mareček, který začínal v roli náhradníka a postupně se usadil v základní sestavě na úkor Hableho z Italské Fiorentiny.

„Ještě před nominací jsem doléčoval zranění zánártní kůstky. Byli jsme domluveni s trenérem, že proti Anglii naskočím v padesáté, nebo v šedesáté minutě,“ řekl k úvodnímu zápasu Mareček a pokračoval: „Jsem rád, že hraji, ale vše je to věc trenéra. Já se koncentruji na svůj výkon.“

Milým překvapením pro české mladíky jsou návštěvy na jejich zápasech. „Opravdu mě to překvapilo. Fanouškům patří velký dík, hrát před takovým publikem je fantastické. Diváci jsou pro nás dvanáctým hráčem,“ pochvaloval si zájem o šampionát Mareček.

Reklama