Hlavní obsah

Kapitán devatenáctky Polák: Vyřazení bolí, nebyli jsme horší než Němci

MLADÁ BOLESLAV

Čeští fotbaloví reprezentanti do devatenácti let nedokázali ve středu porazit Německo a na domácím evropském šampionátu skončili na třetím místě. Za svůj výkon se nemuseli stydět, gól ze 119. minuty nastavení je však hodně mrzel. „Je to velké zklamání. Mysleli jsme, že to dotáhneme na penalty,“ řekl po utkání brankář Tomáš Vaclík.

Článek

Smutně hovořili čeští hráči po prohraném semifinále mistrovství Evropy do devatenácti let, které se hrálo v Mladé Boleslavi před vyprodaným stadiónem. „Fanoušci byli vynikající. Patří jim velký dík a poklona. Pořád nás hnali dopředu,“ nechal se slyšet zklamaný čtyřbrankový střelec turnaje Tomáš Necid.

„Dostali jsme laciný gól, ale dokázali jsme se s tím vyrovnat. Škoda, že jsem nedal na 2:1, mohl jsem rozhodnout. Je to moje chyba, beru to na sebe,“ kál se Necid a litoval, že se mužstvu nepodařilo dotáhnout zápas až k penaltám. „Určitě bych šel kopat,“ poznamenal a zhodnotil šampionát: „Celkově to bylo úspěšné, ale mrzí nás, že jsme se nedostali do finále. Musíme makat dál.“

Zklamaný byl rovněž gólman Tomáš Vaclík. „Zbytečně jsme propadli v obraně. Je to velké zklamání. Mysleli jsme, že to dojde na penalty, tam už by to pak byla loterie. Pořád by však byla větší šance, než dostat gól v závěru,“ smutnil Vaclík a dodal, že český tým do druhého poločasu nechtěl příliš otevřít hru a naopak přidat jednu branku. To se však nestalo a domácí reprezentace se s turnajem loučí.

Ve stejném duchu jako spoluhráči hovořil i kapitán týmu Jan Polák. „Je to zklamání. Měli jsme šance na vítězství, ale neproměnili jsme je,“ posteskl si Polák. Turnaj však ještě hodnotit nechtěl. „Na to je ještě brzy. Musíme si to nechat trochu proležet v hlavě. Ve středu jsme narazili na nejlepší tým turnaje. Myslím, že jsme nebyli o moc horší. Němci byli šťastnější. Za rok nás čeká výzva v podobě MS. Myslím, že tam můžeme něco dokázat,“ poznamenal Polák.

Reklama

Související témata: