Hlavní obsah

Radovými asistenty v reprezentaci budou Hapal a Šilhavý

Tomáš FlieglSport.cz

Asistenty nového trenéra fotbalového národního celku Petra Rady budou Pavel Hapal a Jaroslav Šilhavý. Trenérem brankářů zůstal Jan Stejskal, kondičním trenérem bude Aleš Kaplan. Jména svých nejbližších spolupracovníků devětačtyřicetiletý Rada oznámil na úterní tiskové konferenci v Praze.

Článek

Šilhavý byl asistentem už za předchozího kouče reprezentace Karla Brücknera. Nyní je koučem prvoligové Plzně. Hapal trénuje ambiciózní Mladou Boleslav a už minulý týden naznačil, že Radovu nabídku přijal.

Hapal i Šilhavý patří mezi mladé trenéry. Devětatřicetiletý Hapal v první lize odkoučoval 70 zápasů (v Opavě, Zlínu a Ostravě). Minulou sezónu působil ve slovenské Nitře, 3. června se posadil na lavičku Mladé Boleslavi. Šilhavý se poprvé jako hlavní trenér představil v loňském ročníku. K záchraně dovedl nováčka z Kladna, 31. května oznámil příchod do Plzně. Jan Stejskal byl trenérem reprezentačních brankářů i pod Karlem Brücknerem.

Stejný názor 

"S Jardou Šilhavým jsme spoupracovali dva roky a bylo to pozitivní. Je na tuhle funkci připravený. Pavla Hapala znám jako hráče. Má zkušenosti zvenku, je jazykově vybavený. Máme na vše stejný názor, což je nejdůležitější," řekl novinářům Rada.

Novinkou v realizačním týmu je kondiční trenér. "To by měl být největší impuls. Hráči přijedou z klubů v různém stavu. On bude muset tohle zmapovat a podle toho se zařídit. Na třídenních srazech toho nejde moc dělat, ale na desetidenních soustředěních se už něco udělat dá. Je to důležitá a zajímavá funkce. Pan Kaplan zůstává i ve Spartě, ale v první řadě bude k dispozici reprezentaci. Je to odborně vzdělaný člověk a na novou práci se těší," těší reprezentačního kouče, jenž by měl do konce týdne se svazem podepsat smlouvu.

Dozor bude mít Rudolf Řepka 

V realizačním týmu zůstal trenér gólmanů Jan Stejskal, stejně jako lékaři Petr Krejčí a Jiří Fousek. „Plus fyzioterapeut pan docent Kolář. Tahle stránka je na vysoké úrovni,“ těší Radu, který očekává zkvalitnění práce všech spolupracovníků. „Nad námi je Ruda Řepka, se kterým budu ze svazu nejvíce komunikovat,“ připomněl kouč pozici generálního sekretáře ČMFS, jenž bude plnit některé úkoly zrušené funkce reprezentačního manažera, kterou zastával Vlastimil Košťál.

"Budu se snažit, aby vše klapalo po administrativní stránce," uvedl Řepka. Vedení reprezentace zvažuje možnosti ubytování při srazech v Praze, jednou z variant je i hotel Praha. Z něj se fotbalisté po aféře loni v březnu přesunula do strahovského Crowne Plaza.

Českou reprezentaci čeká přípravné utkání v Anglii, 20. srpna ve Wembley Rada poprvé po jmenování povede národní tým. Kvalifikace mistrovství světa 2010 pro české fotbalisty startuje 10. září v Severním Irsku.

Reklama

Související témata: