Hlavní obsah

Rada: I z realizačního týmu musím cítit vůli něčeho dosáhnout

Jména svých asistentů v úterý oznámil trenér fotbalové reprezentace Petr Rada. Pomáhat u národního celku mu budou Pavel Hapal a Jaroslav Šilhavý. První je zároveň hlavním koučem Mladé Boleslavi, druhý vede Plzeň. „Dospěl jsem k tomu, že pozice hlavního kouče v klubu není problémem,“ vysvětloval na úterní tiskové konferenci v Praze novinářům Rada.

Článek

Oba vaši asistenti jsou hlavními trenéry v Gambrinus lize. Neměly s jejich uvolňováním kluby problémy?

Samozřejmě jsem kluby musel informovat, že o jejich trenéra mám zájem. Všechny to braly jako čest. To svědčí o tom, že vzájemná spolupráce s kluby je bližší. Pro mě je důležité, že oba trenéři chtěli být v tomhle realizačním týmu. Reprezentace je pro každého čest.

Máte už rozmyšlené, jak si rozdělí povinnosti?

Nerozděluji je na prvního a druhého asistenta. Potřeboval jsem vybrat vhodné typy, které budou vyhovovat mně i kolektivu, který tu je.

Novinkou je kondiční trenér. Co by měl Aleš Kaplan do reprezentace přinést?

Měl by to být největší impuls. Hráči přijedou z klubů v různém stavu. On bude muset tohle zmapovat a zařídit se podle toho. Je to důležitá a zajímavá funkce. Pan Kaplan zůstává i ve Spartě, ale v první řadě bude k dispozici reprezentaci. Je to odborně vzdělaný člověk a na novou práci se těší.

O složení realizačního týmu máte jasno. Je něco, co vám nevyšlo?

Po personální stránce vše klaplo. Jen jsme jednali s kluby, aby se všichni mohli věnovat reprezentaci naplno. Našli jsme řešení, které vyhovuje všem.

Takže samé klady...

Negativa přijdou. Pozitivem je, že kluby jsou vstřícné a všichni mají chuť do toho jít. Musím být přesvědčený o tom, že každý z týmu, i realizačního, chce něčeho dosáhnout.

Uvažovalo se o trenérské radě s vaším předchůdcem Brücknerem. Vše jeho odchodem k rakouské reprezentaci padlo?

Tomu se nebráním. Pokud radu někdo vytvoří, jsem na ni připravený. Ani já nejsem neomylný a každý může říct svůj názor. Ze kterého se můžu něco vzít.

Budete jezdit do zahraničí víc než Karel Brückner?

Za hráči budu jezdit, pokud to dovolí čas. Mluvil jsem minimálně s deseti hráči telefonicky. Musím najít termín, abych se s hráči mohl sejít. Komunikace s hráči bude pro mě na prvním místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články