Hlavní obsah

Vlček: Dodatečná nominace na Anglii hojivou náplastí

Zdeněk PavlisSport.cz

Telefonát reprezentačního trenéra Petra Rady legionáře ve službách bruselského Anderlechtu vyloženě potěšil. Dodatečná nominace do národního týmu na přátelský zápas s Anglií namísto zraněného Marka Matějovského udělala Stanislavu Vlčkovi radost ještě větší. „Je to pro mě hojivá náplast na zpackaný úvod sezóny,“ přiznával Vlček v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

V Anderlechtu musí panovat pořádné dusno, když jste v kvalifikaci o Ligu mistrů vypadli už ve druhém předkole s běloruským Borisovem, takže nominace a cesta za českou reprezentací pro vás musí představovat  hotové vysvobození.

Samozřejmě že se naše vyřazení probírá a dlouho probírat bude. Zvláště až Liga mistrů začne naostro a my se na ni budeme dívat jen v televizi. Bolí to, protože jsme ji měli opravdu na dosah. A mě osobně bolí absence dvojnásob, neboť loni jsem ji v dresu pražské Slavie okusil.

Vedení Anderlechtu vyhrožovalo, že po vyřazení z kvalifikace o Ligu mistrů sáhne k drastickým opatřením a výrazně zredukuje hráčský kádr. Už začalo hrozbu naplňovat?

Zatím se nic neděje, neboť v kabině jsme zůstali všichni a i na start nového ročníku belgické ligy se chystáme ve stejném složení, v jakém jsme do podzimu vstoupili. Přestupní termín ale v Belgii ještě neskončil, takže uvidíme, co se bude v následujících dnech dít.

Nový ročník belgické ligy začíná už o víkendu. Jaké úkoly vám klubová generalita po zpackané kvalifikaci dala? S čím do soutěže vstoupíte?

Abychom vyřazení napravili ziskem mistrovského titulu, který je v nastávající sezóně o to větší motivací, že belgický šampión postoupí přímo do hlavní soutěže Champions League. Proto jsme poté, co odeznělo největší zklamání z vyřazení, jsme v klidu trénovali a chystali se na úvodní zápas ligového podzimu na hřišti Cercle Bruggy, neboť start do soutěže bude velice důležitý.

Vy sám zaháníte pohřební náladu v Bruselu, vaše Slavia ji zažila  ve středu večer ve Fiorentině. Co jste říkal vystoupení týmu, v jehož dresu jste loni Ligu mistrů okusil?

Jasně že jsem si ho nemohl nechat ujít. Gól inkasovaný hned v samém začátku průběh střetnutí ovlivnil, druhá branka po přestávce ubrala Slavii hodně z nadějí na postup. Fiorentina demonstrovala, že má špičkový tým,  na který nemělo žádný vliv ani to, že hrál první ostrý podzimní zápas. Pražané sice mohou v odvetě o výhru a postup bojovat, ale sami nejlépe vědí, jak těžké to bude.

Teď pohřební náladě ujedete, neboť už v pondělí je sraz národního týmu v Praze a příští středu hraje česká reprezentace ve fotbalovém chrámu ve Wembley proti Anglii. I vám se tak určitě splní jeden velký sen...

Samozřejmě že jsem byl moc rád, když mně trenér Petr Rada zavolal a ke svému premiérovému zápasu na lavičce české reprezentace dodatečně nominoval. Vždyť londýnské Wembley je jedním z nejkrásnějších stadiónů na světě a zahrát by si tam chtěl každý. Zvláště proti Angličanům.

Reklama

Související témata: