Hlavní obsah

V anglické nominaci na zápas s Českem je i Beckham

V nominaci anglických fotbalistů na středeční přípravný zápas s českou reprezentací ve Wembley je i David Beckham. Slavný záložník dorazí do Londýna ze svého působiště Los Angeles Galaxy a po utkání ho čeká další dlouhá cesta do Pekingu, kde má být jednou z hvězd závěrečného ceremoniálu olympijských her.

Článek

Trenér Fabio Capello poprvé od svého prosincového nástupu do funkce povolal útočníka Emila Heskeyho z Wiganu. Autor pěti reprezentačních branek v 45 zápasech nastoupil za národní tým naposledy loni v září. Po téměř stejné době se vrací do reprezentace brankář Paul Robinson. Překvapením je absence vytáhlého střelce Petera Crouche, jenž v létě přestoupil z Liverpoolu do Portsmouthu.

Capello oznámil nominaci po dnešních úvodních zápasech Premier League. Italský kouč si ze sedmi utkání vybral ke sledování duel West Hamu s Wiganem, v němž rozhodl o výhře domácího týmu 2:1 Dean Ashton. Kvůli zranění však zápas nedohrál a ve třiadvacetičlenném výběru chybí.¨

Podle očekávání chybí zraněný Owen

V týmu jsou naopak kanonýr Wayne Rooney a liverpoolský záložník Steven Gerrard, nad kterými visel kvůli svalovým zraněním otazník. Podle očekávání naopak chybí zraněný útočník Michael Owen.

Pro Anglii, která chyběla na červnovém mistrovství Evropy, je středeční utkání prvním duelem po téměř třech měsících a prověrkou před vstupem do kvalifikace o světový šampionát v roce 2010. "Zápas s českým týmem je hodně důležitý, protože doufám, že dostanu odpověď od hráčů, od kterých to očekávám," řekl Capello novinářům.

Nominace Anglie:
Brankáři: David James (Portsmouth), Paul Robinson (Blackburn), Joe Hart (Manchester City)
Obránci Wayne Bridge, Ashley Cole, John Terry (všichni Chelsea), Wes Brown, Rio Ferdinand (oba Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Jonathan Woodgate (Tottenham), Matthew Upson (West Ham)
Záložníci: Gareth Barry (Aston Villa), Joe Cole, Frank Lampard (oba Chelsea), David Beckham (Los Angeles Galaxy), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), David Bentley (Tottenham), Stewart Downing (Middlesbrough)
Útočníci: Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Portsmouth), Emile Heskey (Wigan), Theo Walcott (Arsenal)

Reklama

Související témata: