Hlavní obsah

Z jednadvacítky vypadli Rajtoral, Mičola a Morávek

PRAHA

Nový trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jiří Kotrba musel udělat před úterním přípravným utkáním v Portugalsku tři změny. Z původní nominace vypadli ostravští záložníci František Rajtoral s Tomášem Mičolou a také další středopolař Jan Morávek z druholigového celku Bohemians 1905.

Článek

Vedení týmu ihned povolalo náhradu: v neděli večer se na srazu na pražském Strahově budou hlásit záložníci Tomáš Hořava z Olomouce, Lukáš Mareček z Brna a sparťanský bek Jan Krob. ČTK to řekl vedoucí mužstva Ivo Sekerka.

Všechny tři absentující hráče vyřadil ze hry špatný zdravotní stav. Rajtorala svírají střevní problémy a v sobotu odehrál proti Brnu jen závěrečných dvacet minut. Jeho spoluhráč Tomáš Mičola naopak hned po utkání odjel do nemocnice s podezřením na pohmoždění krční páteře. A Morávek má svalové problémy.

Ostatní hráči dorazili na sraz podle plánu, pouze záložník Dněpropetrovsku Mario Holek a brankář Čáslavi Milan Švenger přijedou až večer po splnění klubových povinností. V pondělí brzy ráno výprava vyrazí z ruzyňského letiště do Portugalska, v úterý tam se stejně starými Portugalci podstoupí poslední test formy před zářijovým finišem evropské kvalifikace, kdy musí zvládnout zápasy v Turecku a s Ukrajinou.

Čeští mladíci zatím drží první postupové místo, ale oproti Turecku mají jen o bod a také o jeden odehraný zápas víc. Do baráže o postup na ME se dostanou vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí na druhých místech.

Reklama