Hlavní obsah

Dvě Radova přání ke kulaté padesátce

PRAHA

Jedno přání už si nový trenér české reprezentace splnil, druhé se mu vyplní ve středu večer v londýnském fotbalovém chrámu ve Wembley, kde jeho svěřenci vyrukují k přátelskému utkání s domácí Anglií. „Mou první touhou bylo, abych se dožil padesátky. Úterka se snad dočkám,“ smál se Petr Rada při pondělním srazu svých svěřenců den před kulatými narozeninami.

Článek

Víc než na oslavu životního jubilea se ale samozřejmě Rada těší na první zápas, v němž českou fotbalovou reprezentaci povede jako hlavní trenér. „Je to svátek pro mě i pro hráče,“ přiznával, jak moc je na duel proti nažhaveným a po každém soupeřově skalpu prahnoucím Angličanům natěšený. A to přesto, že v jednom kuse skloňuje, že pro českou reprezentaci jde jen o testovací zápas.

Důležité testování ve Wembley

Testování ve Wembley však má - a s ohledem na blížící se start kvalifikace o postup na mistrovství světa bude mít - pro Radu obzvláštní význam a důležitost. „Uvidíme, jak jsme na tom po evropském šampionátu, ověříme si výkonnost a formu našich hráčů, stejně jako jejich odolnost v devadesátitisícovém fotbalovém chrámu. A navíc proti soupeři, jenž má v třiadvacetičlenném kádru nejlepší hráče, jimiž Albion disponuje. Vždyť co jméno, to pojem,“ moc dobře si Petr Rada uvědomuje, co jeho tým ve středu v noci čeká.

Na srazu korektury dělat nemusel

Před cestou na ostrovy jednu podstatnou úlevu cítí – na sraz do dejvického hotelu Praha dorazili všichni nominovaní hráči v pořádku a bez sebemenších zdravotních komplikací.

„Pochopitelně že někteří jsou unaveni z víkendového programu ve svých klubech. Vždyť deset jich ještě v neděli hrálo zápas, čtyři mají v těle sobotní utkání, takže jen Baroš, Rozehnal a Ujfaluši dorazili odpočatí,“ kvitoval trenér, že v kádru už nemusel dělat žádné další korektury.

„Ono stačí, že se musíme obejít nejen bez Rosického, ale i bez Matějovského, protože podobně tvořivých a kreativních fotbalistů po trávnících moc neběhá. Poradit si ale musíme i bez nich,“ je jasné novému kouči nároďáku.

K novému autu i dobrý výsledek

Padesátku oslaví Petr Rada den před zápasem s Anglií, jeden dárek však už dostal s předstihem a na další čeká od svých svěřenců. K luxusní limuzíně Hyundai Grandeur, kterou mu v pondělí při podpisu sponzorské smlouvy s českou reprezentací datované na další čtyři roky věnovala korejská automobilka, by pochopitelně moc rád dostal od mužstva solidní výsledek v duelu s Angličany.

„Auto jsem ještě nevyzkoušel, protože během reprezentačního srazu není čas, ale po dobrém výsledku z Wembley pochopitelně toužím daleko víc. Máme na něj, protože moji svěřenci se rozhodně Angličanů bát nemusí,“ svěřil se reprezentační kouč, co mu bude v nastávajících dnech přednější.

Reklama

Související témata: