Hlavní obsah

Fotbalisté jsou v Anglii, přivítal je déšť

PRAHA

Čeští fotbalisté jsou už v Londýně, kde ve středu večer odehrají poprvé pod vedením nového hlavního kouče Petra Rady přípravný duel s domácí Anglií. Radův tým přistál v úterý po poledni na letišti Luton a po odbavení zavazadel se hráči s realizačním týmem vydali do svého dočasného útočiště - hotelu Sopwell House. „Je to svátek pro mě i pro hráče,“ těší se na svou premiéru trenér národního celku.

Článek

Fotbalisté ještě v pondělí odpoledne trénovali na strahovského stadiónu, poprvé za přítomnosti kondičního trenéra Aleše Kaplana, který rozšířil realizační tým. Intenzivnější přípravu absolvovalo trio Baroš, Rozehnal, Ujfaluši, které o víkendu nehrálo.

V Londýně přivítalo českou výpravu deštivé počasí a teplota kolem 15 stupňů Celsia. Po ubytování absolvují fotbalisté během odpoledne tiskovou konferenci a vpodvečer dostanou příležitost vyzkoušet si trávník v posvátném Wembley. Trenér Rada, jenž v úterý slaví 50. narozeniny, musel udělat před cestou za kanál La Manche jednu změnu v nominaci, zraněného záložníka Marka Matějovského nahradil Stanislavem Vlčkem .

Zápas s českým výběrem je generálkou před kvalifikací MS 2010 i pro Angličany, kteří se neprobojovali na letošní EURO do Rakouska a Švýcarska. Trenér Capello povolal většinu hvězd, včetně záložníka Davida Beckhama. Nechybí ani opory Terry, Gerrard, Rooney a Lampard.

Středeční zápas ve Wembley začíná ve 21:00, přímý přenos vysílá Nova.

Reklama