Hlavní obsah

Debutant Rajnoch: Premiéru jsem se snažil užít

LONDÝN

V šestadvaceti letech si Jan Rajnoch poprvé vyzkoušel, jak chutná ostrý zápas v národním celku. Kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi si na konto připsal první čtvrthodinku v českém reprezentačním dresu a přispěl k remíze v Anglii 2:2. „Trochu mrazení tam bylo, ale nervozita ze mě rychle spadla,“ přiznal Rajnoch po zápase v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Mladoboleslavský lídr, jenž patří v posledních letech k nejlepším hráčům Gambrinus ligy, před prvním startem za seniorskou reprezentaci připustil mírnou nejistotu. „Nevěděl jsem, jak se budu cítit. Troška mrazení tam byla, ale nervozita ze mě rychle spadla,“ popsal okamžiky před příchodem na trávník.

V 76. minutě Češi vedli po parádní trefě Marka Jankulovského a dobrou poziční hrou se nenechali domácími zmáčknout. „Kluci byli perfektní, nic soupeři nepovolili a tím mi ulehčili situaci. Pak jsem si trošku víc věřil,“ děkoval Rajnoch na dálku spoluhráčům.

Ti po většinu utkání drželi silného soupeře v šachu a pohotovou kombinací nepouštěli domácí do souvislejšího tlaku. V šestadvaceti letech už má záložník Jan Rajnoch za sebou spoustu těžkých utkání, přesto šel do duelu v Londýně s respektem. „Reprezentace je přece jen něco jiného než Boleslav. Čekal jsem, že mi kluci poradí, kam se mám postavit,“ uvedl skromně  a když to slyšel kolemjdoucí kapitán Tomáš Ujfaluši, okamžitě spoluhráči skočil do řeči: „Tobě není potřeba radit, brácho.“

Rajnoch byl u závaru v nastavení a vyrovnávací trefy Joe Colea. „Před druhým gólem Angličanů jsme chtěli odkopnout míč, ale nepovedlo se. Hlavu si z toho ale nedělám,“ přiznal sympatický fotbalista, jenž si debut vychutnával. „Snažil jsem si premiéru užít, i když jsem do zápasu nastupoval za stavu 2:1 pro nás a bylo jasné, že Anglie bude stupňovat tlak.“

Reklama