Hlavní obsah

Jednadvacítce bude v závěru kvalifikace bude chybět Šimůnek

NYMBURK

Citelná ztráta potkala před závěrem kvalifikace mistrovství Evropy českou fotbalovou reprezentaci do 21 let. "Lvíčatům" bude v klíčových zápasech v Turecku a s Ukrajinou chybět kapitán a stoper Jan Šimůnek. Obránce Wolfsburgu si v minulém týdnu poranil přitahovač stehenního svalu a v nejbližších utkáních jednadvacítce nepomůže.

Článek

"Je mi to hodně líto, ale start sezóny mám opravdu hodně smolný. Nejprve jsem vypadl ze sestavy v klubu, a když jsem se těšil na reprezentaci, tak přišlo zranění. Přitom zrovna jde o všechno," posteskl si Šimůnek v dnešním rozhovoru s ČTK.

Kapitán vicemistrů světa do 20 let z loňského roku si zranění přivodil minulou středu, a i když se jeho stav pomalu lepší, do zápasu ještě zasáhnout nemůže. "Stalo se mi to na začátku tréninku. Už jsme měli po rozcvičce a při nějakém čtvrtém sprintu mi píchlo pod tříslem. Podle rezonance to není natržené, ale hrát nemůžu. Trénuju teď individuálně s kondičním trenérem," uvedl Šimůnek.

Reprezentaci půjde v blížícím se dvojzápasu o hodně. Mladí Češi budou hájit první místo v tabulce, z nějž povede cesta do baráže o mistrovství Evropy. Pokud uhraje jednadvacítka nejméně remízu v sobotním duelu v Turecku a v úterý doma v Uherském Hradišti zdolá Ukrajinu, tým kouče Jiřího Kotrby skupinu vyhraje. Stane se tak i v případě, že získá tři body na turecké půdě.

Jednadvacítka měla sraz dnes v Praze, odkud se přesunula do Nymburka, kde bude v tamním sportovním centru trénovat až do čtvrtečního odletu do Turecka. Kromě Šimůnka zatím všichni nominovaní dorazili v pořádku.

Dnes večer se po ligové dohrávce připojí i hráči Ostravy a pražské Slavie - ostravští Radim Řezník s Tomášem Mičolou a slávisté Marek Suchý, Petr Janda a Jakub Diviš. Po splnění klubových povinností přijede také záložník Mario Holek z ukrajinského Dněpropetrovsku. Útočník Martin Fenin tým doplní v úterý poté, co přijede ze srazu reprezentačního "áčka".

Reklama