Hlavní obsah

Mladíci si na Turky věří

Klíčový zápas o postup ze základní kvalifikační skupiny fotbalového ME do 21 let čeká v sobotu večer české reprezentanty v turecké Burse. Matematika souboje s domácí reprezentací je jasná: pokud mladí Češi vyhrají, zajistí si postup do listopadové baráže, v níž by si v posledním dvojutkání mohli zajistit účast na ME v příštím roce.

Článek

Remíza je velmi nadějná, ale v úterním závěrečném utkání s Ukrajinou v Uherském Hradišti by bylo třeba soupeře porazit. V případě prohry českého výběru v Burse mají postup téměř jistý Turci.

„Hráči si tohle velmi dobře uvědomují, nohy jim to ale nesvazuje. Právě naopak, z mužstva je cítit zdravé sebevědomí. Tahle fotbalová generace je velmi kvalitní, jsou v ní fotbalisté, kteří mají zkušenosti ze zahraničních soutěží a jsou i doma oporami svých týmů. Věřím, že nám také hodně pomůže z áčka zapůjčený Fenin, který s většinou hráčů vybojoval stříbro na loňském mistrovství světa dvacetiletých,“ řekl Právu trenér Jiří Kotrba.

Tým dorazil do Bursy po šestnácti hodinách cestování. „Letěli jsme, jeli autobusem i lodí, jen vlak chyběl,“ říkal s nadsázkou kouč. „Nebylo to až tak únavné, podmínky máme perfektní. Jen je tu veliké horko, ale zápas se hraje ve 20.30 hodin, což je pro nás dobře,“ dodal.

Předpokládaná sestava ČR:
Švenger – Kúdela, Mazuch, Řezník, Jablonský – Dočkal, Střeštík, Holek, Švec – Fenin, Pekhart.

Reklama