Hlavní obsah

Reprezentaci bude v Severním Irsku chybět zraněný Svěrkoš

PRAHA

České fotbalové reprezentaci bude při středečním vstupu do kvalifikace o postup na světový šampionát 2010 proti Severnímu Irsku chybět zraněný útočník Václav Svěrkoš. Nejlepší kanonýr uplynulé prvoligové sezóny v sobotu dopoledne kvůli přetrvávajícím svalovým problémům na pravé noze opustil národní tým a vrátil se do Ostravy.

Článek

Svěrkoš měl od pondělního utkání se Slavií bolestivě nakopnutý úpon pod kolenem a během týdne netrénoval. "Stav jeho zranění se nelepší tak, aby mohl ve středu nastoupit. Bude to lepší pro něj i pro klub, když se přesune do Ostravy a dá se dohromady, aby se mohl vrátit co nejdřív do plného zatížení," uvedl tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Reprezentační kouč Petr Rada v současnosti o dodatečném povoláním některého z náhradníků za Svěrkoše neuvažuje. Zdravotní problémy trápily také beky Marka Jankulovského a kapitána Tomáše Ujfalušiho, oba dva kvůli nim vynechají dnešní přípravné utkání s prvoligovými Českými Budějovicemi. Zápas začne v 17:00 na pražském Strahově.

Reklama