Hlavní obsah

Česká spořitelna bude přispívat na fotbalové projekty pro mládež

PRAHA

Fotbalový svaz prodloužil a rozšířil spolupráci s jedním ze svých hlavních sponzorů. Česká spořitelna byla dosud jedním z partnerů reprezentačního áčka a generálním partnerem juniorských výběrů včetně jednadvacítky, od nynějška je také generálním partnerem projektu "Fotbal pro všechny", který na mezinárodním poli zastřešuje Evropská fotbalová unie. Polovina celkové sumy půjde reprezentaci, druhá na mládež. Výše sponzorského příspěvku však nebyla zveřejněna.

Článek

Smlouvu s fotbalovým svazem v pondělí zástupci finančního ústavu prodloužili o dva roky přímo v hotelu Praha, kde bydlí před odletem na kvalifikaci MS do Severního Irska národní tým. Slavnostního podpisu se zúčastnili mimo jiné i reprezentační kouč Petr Rada, gólman Petr Čech a útočník Martin Fenin.

Oproti minulému období prý jde o navýšení o deset až patnáct procent. "Přesnou částku nesdělíme, ale půjde do desítek miliónů korun," uvedl místopředseda svazu Jaroslav Vacek.

Podle neoficiálních informací by to mělo být zhruba dvacet miliónů korun, což by spořitelnu mezi sponzory řadilo na třetí místo za Gambrinus a T-Mobile. Dalšími sponzory reprezentace jsou Hyundai a Puma.

Podpora hlavně mládeže

Podmínku, aby velká suma šla na mládež, připomněl marketinkový ředitel spořitelny Václav Kubata. "Partnerství se nám v minulých dvou letech osvědčilo a protože bychom rádi fotbalovému prostředí přidali něco navíc, chceme být velkým partnerem projektů pro mládež. Chtěli bychom pomáhat vrátit děti na hřiště, když už zde neexistují takové plácky, jaké byly v zemi dříve," uvedl Kubata.

Projekt podpořili i fotbaloví reprezentanti a jejich kouč. "Je pravda, že za nás se hrál fotbal na každém rohu. Líbí se mi, že nyní je stále více malých hřišť s umělou travou, která skýtá zase jiné možnosti, než jsme mívali my," uvedl Rada.

Brankář Čech má s mládeží vlastní zkušenosti, sám již pořádá opakovaně letní fotbalovou školu a s dětmi a jejich plány se setkává velmi často. "Čím více mají děti možnost věnovat se sportu, tím spíše u něj zůstanou i v budoucnu. Já jsem řadu mých pozdějších klubových spoluhráčů potkal poprvé také mimo stadiony, což prokazuje nutnost podobných projektů," prohlásila reprezentační brankářská jednička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články