Hlavní obsah

Severoirský tisk považuje před středečním utkáním ČR za favorita

S respektem se v úterý vyjadřuje severoirský tisk o týmu České republiky, proti němuž ve středu nastoupí domácí mužstvo v Belfastu v kvalifikačním utkání pro mistrovství světa. Hráči trenéra Nigela Worthingtona budou muset vyvinout monumentální úsilí, aby překonali Čechy, kteří jsou považováni za jeden z nejlepších týmů v Evropě, napsal deník Belfast Telegraph.

Článek

List vyzdvihuje jako hlavní přednost českého týmu jeho disciplínu. Hráči severoirské reprezentace v rozhovorech s deníkem nicméně věří, že ve středu zvítězí. Obránce George McCartney je přesvědčen, že Severní Irsko může opět nastartovat úsilí o postup na mistrovství světa proti silné České republice - i přes sobotní příšerný výkon na Slovensku, napsal deník v narážce na prohru v Bratislavě. "Proti České republice budeme usilovat o tři body," řekl McCartney, jehož start je však vzhledem ke svalovému zranění nejistý.

Také středopolař Chris Baird je přesvědčen, že Severní Irsko je schopné dosáhnout dalšího překvapivého vítězství, uvedl Belfast Telegraph. Baird připomněl situaci před dvěma lety, kdy Severní Irsko prohrálo 0:3 na Islandu a pak o čtyři dny později doma porazilo favorizované Španělsko.

"Vždy si to sami ztížíme," řekl stanici BBC trenér Worthington v souvislosti s výkonem proti Slovákům. "Češi jsou velmi dobrý tým. Bude to těžké, ale diváci budou na naší straně."

Reklama

Související témata: