Hlavní obsah

Severoirské listy oceňují výkon fotbalistů, kteří sahali po výhře

BELFAST

Výkon svého mužstva ve středečním kvalifikačním utkání proti České republice oceňují ve čtvrtek severoirské listy. Podle deníku Belfast Telegraph je bezbranková remíza spravedlivým výsledkem, zatímco podle dalšího belfastského listu News Letter měla severoirská jedenáctka na vítězství.

Článek

"Severní Irsko si zajistilo první bod v kvalifikaci na mistrovství světa, přestože těsně před utkáním přišla o klíčového záložníka Steva Davise," napsal Belfast Telegraph, podle něhož fotbalista chyběl z rodinných důvodů.

"Pro trenéra Nigela Worthingtona to byla rána vzhledem k tomu, že jeho tým čelil osmému týmu na světě," připomněl deník. "Severoirští fotbalisté předvedli výkon, při němž si rozhodně víc věřili než při sobotní prohře na Slovensku," přidal autor a uzavřel, že "remíza byla spravedlivým výsledkem".

News Letter: Evropští giganti trenéra Rady byli k poražení

"Severní Irsko získalo první bod, ale když diváci odcházeli ze stadiónu, převládal pocit, že evropští giganti trenéra Petra Rady byli k poražení," uvedl News Letter. Podle něj domácí jedenáctka "zcela přehrála tým, který je v žebříčku FIFA o 24 míst výš - zejména ve druhém poločase."

Podle britského listu The Guardian si Severní Irsko "zajistilo impozantní remízu proti favoritovi skupiny". "Odhodlání Irů a déšť zbavil hosty klidu, který Češi projevili v srpnu proti Anglii ve Wembley," uvedl deník v narážce na zápas, v němž tým trenéra Petra Rady remizoval s Anglií 2:2.

"Severní Irsko odčinilo prohru na Slovensku pracovitým a nadšeným výkonem a získalo remízu s Českou republikou," napsal další britský deník Daily Telegraph. Podle něj "Češi hráli se zajištěnou obranou a vybíhali rychle dopředu". "Severoirská obrana se ale skvěle s rychlými českými brejky vyrovnala," uvedl autor.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články