Hlavní obsah

Svěrkoš: Inzultace? Ať si Rosa sáhne do svědomí!

Všichni ukázali na něj. Ostravský reprezentační útočník Václav Svěrkoš měl být tím mužem, který v Teplicích neunesl prohru fotbalistů Baníku a po skončení zápasu měl inzultovat domácího obránce Rosu. „Sám dobře ví, k čemu došlo, takže by si měl sáhnout do svědomí, jestli mu ty dva kotrmelce za to stály,“ glosoval Svěrkoš Rosův výstup zakončený volným pádem.

Článek

Domácí Rosa trvá na svém a tvrdí, že šlo o inzultaci. A navíc po závěrečném hvizdu!

Když to říká, bude to asi pravda.

To je celá vaše obhajoba?

Výsměch, jestli naše pošťuchování označuje za inzultaci. Celou dobu jsme se hecovali, po zápase jsme se chytli navzájem a on spadl na zem. Měl by si sáhnout do svědomí, zda mu ty dva kotrmelce za to stály. Kamery přece musely celou situaci zachytit.

Právě že kamery i fotografie svádí k dojmu, že o inzultaci opravdu šlo…

Takže už raději nebudu nic komentovat.

A co váš návrat na hřiště? Z reprezentačního soustředění před kvalifikací v Severním Irsku jste se musel předčasně odjet, ale v dresu Baníku už jste v neděli v Teplicích nastoupil. Takže jste se dal dohromady a jste už zase v pořádku?

Až tak úplně ne, ale od doktorů jsem dostal prášky, takže bolest jsem necítil a hrát jsem mohl. Jenže výkonem jsem mužstvu stejně moc nepomohl, i když právě v Teplicích by to potřebovalo.

On by to Baník potřeboval nejen v Teplicích, ale v podzimních zápasech vůbec, protože na rozdíl od jara se hodně trápí…

Uznávám, nevede se nám, ale sami nevíme, čím to je. Potřebovali bychom jeden zápas, který by nás nakopl vzhůru. Naše hra totiž vázne, přechod do útoku ještě víc, občas sice solidně kombinujeme, ale do šancí se nedostáváme, takže góly těžko dáváme, a proto logicky nemůžeme vyhrávat.

A naopak inkasujete dost laciné góly.

A hlavně zbytečné, což se právě v Teplicích zase ukázalo. Předem jsme věděli, že domácí mají standardní situace nacvičené a přes absenci Lukáše je dovedou využívat, ale my si přesto ze standardky necháme dát jediný gól!

Na Bazalech bude asi pořádná bouřka. Baník vstupoval do nového ligového ročníku s velkými ambicemi, ale očekávání zatím nenaplňuje.

Mužstvo opravdu nedělají jenom jména. Pohled na soupisku sice říká, že máme lepší mančaft než loni, ale na hřišti to tak nevypadá.

Možná i proto, že jste si začali hrát na primadony. Alespoň René Bolf to po porážce v Teplicích navztekaně vykřikoval.

Co mám říct? Asi má pravdu. Teplice nás v zápase, který oboustranně moc valný nebyl, sice fotbalově nepřehrály, ale přesto nás porazily. Hlavně proto, že jsme hráli hodně špatně.

Je z této situace vůbec východisko?

Ale samozřejmě že je, jenže každý musí začít sám u sebe. A hlavně – nesmíme dávat hlavy dolů, protože tím bychom situaci rozhodně nevyřešili. Zvláště, když nás už uprostřed týdne čeká vstup do Poháru UEFA a první zápas se Spartakem Moskva.

Třeba pohárová konfrontace bude tím impulsem, který vás nakopne…

Jen aby nás ale nakopl vzhůru.

Reklama

Související témata: