Hlavní obsah

Návrat Rosického se oddálil, na pár dnů přerušil trénink

Návrat českého fotbalového reprezentanta Tomáše Rosického na hřiště se opět o něco oddálil. Kapitán národního týmu musel přerušit svůj tréninkový program a kvůli bolestem operovaného místa si dát na několik dnů klid. Léčba podkolenní šlachy se sice dál odehrává podle lékařského plánu, ale optimističtější varianta se zářijovým návratem už je vyloučena.

Článek

Klesá tak zároveň naděje, že by byl Rosický připraven do říjnových kvalifikačních zápasů českého mužstva v Polsku a proti Slovinsku.

Rosický od květnové operace stále rehabilituje a v srpnu mu už lékaři dovolili začít s běžeckým tréninkem. "I proto byly optimističtější odhady, že bych se mohl v září zapojit do plné přípravy. Každá taková léčba ale může přinést i komplikace, které nyní přišly, a tak se můj návrat o něco zpozdí," uvedl fotbalista ve čtvtečním rozhovoru.

Klasický běh mu problémy nedělá ani nyní, ale potíže nastávají při pohybech do stran. "To trochu můj trénink zastavilo, a tak mám na pár dnů vysadit. Zcela ale nezahálím, mohu posilovat a dělat některé další věci, i když samozřejmě nejraději bych už trénoval s mužstvem," povzdychl si fotbalista, který za dva týdny oslaví osmadvacáté narozeniny. "Lékaři říkají, že bolest může najednou odejít a do tří týdnů budu naprosto zdráv, ale také že to ještě nějaký čas bude trvat. Trpělivost je prý na místě," dodal.

Zranění si přivodil v polovině ledna

Problémy s podkolenní šlachou si přivodil po ostrém zákroku protihráče v polovině ledna. Za pár dnů nastoupil ještě na pár minut proti Newcastlu, ale potíže se vrátily. Několikaměsíční léčba nezabrala, a tak se podrobil operaci bolestivého místa, která prý není příliš obvyklá. I proto byly odhady pozdější léčby i termínu jeho návratu spíše neurčité.

O novinkách v léčení svého klíčového hráče je pravidelně informován i reprezentační trenér Petr Rada. "S Tomášem jsme si telefonovali včera, takže o prodloužení léčby vím. Asi nikdo by si nepřál jeho rychlejší návrat víc než já a trenér Arsenalu Wenger, ale nemá cenu nic uspěchat. Mám od lékařů informace, že podobná bolest může také ustoupit velmi náhle, a tak musíme dát Tomášovi čas, aby se rychle vrátil na hřiště. Moc hráčů jako on na světě neběhá," řekl ve čtvrtek kouč národního týmu.

Už moc se prý těší na okamžik, až dostane z Londýna zprávu o tom, že se Rosického stav zlepšuje. "Fotbal takové věci někdy přináší a Tomáš sám pocítí, kdy je všechno zpět v normálu. Trpělivost je v tomto případě na místě," dodal.

Reklama

Související témata: