Hlavní obsah

Šilhavý se vrátil na Kladno, reprezentace poděkovala lékařům i řidičům

Šampionát má o rok odložený, přípravné zápasy jí odsouvají. Fotbalová reprezentace tak aspoň symbolicky děkuje různým profesím za jejich práci v době pandemie koronaviru. V minulých dnech došlo na lékaře a také řidiče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý během tréninku.

Článek

Vicemistři Evropy z roku 1996 Karel Poborský s Janem Suchopárkem, reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý a generální sekretář FAČR Jan Pauly vyrazili do Oblastní nemocnice v Kladně. Jejím zástupcům předali podepsaný reprezentační dres a další upomínkové předměty.

„Je to velké povzbuzení pro naše zdravotníky, kteří opravdu stojí v první linii. Taková návštěva hodně potěší, velmi rád předám všechny dárky, které jsme dostali," uvítal předseda představenstva kladenské nemocnice Jaromír Bureš.

„Současnou situaci zvládáme dobře i díky úsilí a velkému nasazení všech našich zdravotníků. Všichni plní svoji práci výborně a tak, jak mají. Věřím, že to tak vnímá i celá společnost, které jsme připraveni pomáhat," dodal Bureš po setkání s fotbalovou delegací.

Suchopárek se právě tady narodil

Návštěva byla speciální pro Jana Suchopárka, kladenského patriota, který se právě ve zdejší nemocnici narodil.

„Klobouk dolů před vámi všemi," vysekl poklonu Suchopárek, když s kolegy krátce navštívil i místní zdravotníky.

„Také smekám před lidmi, kteří musí tohle všechno podstupovat. Jdou do rizika a stejně jsou pořád připraveni pomáhat. My jsme alespoň svojí přítomností chtěli vyjádřit naši podporu, obdiv a poděkování," přidal se reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý, který zase na Kladně rozjížděl svoji trenérskou kariéru.

Pití změnilo konzumenty

Reprezentace pak ve spolupráci s Pepsi, pivovary Staropramen a vinařstvím Vinofol věnovala téměř deset tun nápojů Dopravnímu podniku hlavního města Prahy.

„Chtěli jsme řidičům symbolicky poděkovat, protože i v době pandemie koronaviru musí každý den do práce, a i díky nim můžeme my ostatní žít relativně normální životy," uvedla Iveta Vondrová, ředitelka oddělení reprezentace STES.

Pití bylo původně určené na období srazů národního týmu. Ať už pro samotné mužstvo nebo třeba pro hosty na stadionech.

„Řidiči jsou vystaveni každodennímu kontaktu s potenciálními nosiči virového onemocnění. Jsou tak zvaně v první linii, proto nápoje budeme jako poděkování distribuovat hlavně jim," poukázal Petr Hloch, vedoucí jednotky Provoz tramvají DPP.

Asociace tak navázala na předchozí charitativní akce. Podpořila například projekt Vlna naděje od Nadačního fondu Kapka naděje, který je dlouhodobým partnerem české reprezentace.

Reklama

Související témata: