Hlavní obsah

Čech proti Slovincům nenastoupí, v brance bude Zítka

TEPLICE

Česká fotbalová reprezentace nastoupí ve středečním kvalifikačním utkání proti Slovinsku bez brankářské jedničky Petra Čecha. Po dopoledním rozcvičení oznámil mluvčí národního týmu Lukáš Tuček, že Čech není ještě v pořádku kvůli nataženému stehennímu svalu. V bráně národního týmu proto nastoupí gólman Anderlechtu Daniel Zítka.

Článek

Čech si zranění způsobil v sobotním duelu kvalifikace v Polsku. Přestože od té doby důkladně rehabilitoval, není zdráv natolik, aby mohl do branky. "Dopolední trénink potvrdil, že zranění by jej limitovalo natolik, že by nemohl podat stoprocentní výkon," vysvětlil trenér Rada.

Naposledy v některém ze soutěžních utkání národního mužstva chyběl Čech loni v listopadu v závěru kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Slovensku (3:1) a Kypru (2:0), kdy laboroval s lehce natrženým lýtkovým svalem.

Před dvěma lety se zotavoval z těžkého poranění hlavy, které utrpěl v utkání Premier League proti Readingu, a musel vynechat přípravné utkání s Dánskem. Proti stejnému soupeři chyběl Čech v brance i letos v březnu, což byla do dnešního dne jeho poslední absence v národním dresu.

Daniel Zítka má na svém kontě jeden reprezentační start. V listopadu loňského roku zaskočil za jasnou brankářskou jedničkou českého týmu v kvalifikačním utkání na ME na Kypru. Český výběr tehdy vyhrál po brankách Pudila a Kollera 2:0.

Reklama

Související témata: