Hlavní obsah

Je to bída, musí bědovat nad reprezentanty trenér Rada

Jan CíchaSport.cz

Trenér národního celku Petr Rada po nepřesvědčivých výkonech svých svěřenců v dvojzápase v Polsku a proti Slovinsku pozorně sleduje své svěřence v evropských ligách, které se po reprezentační přestávce opět naplno rozběhly, a přemýšlí, zda-li nepovolat nějaké nové jméno. Navíc se zranil stoper Tomáš Ujfaluši, který bude chybět minimálně do začátku listopadu.

Článek

Mezi zraněnými je i reprezentační jednička Petr Čech. Právě Čechovo místo zaujal v sobotu proti Slovinsku Daniel Zítka a fantastickými zákroky takřka zařídil vítězství národního týmu 1:0. V neděli už se mu zdaleka tolik nedařilo a míč musel ze své branky lovit hned čtyřikrát. Z výhry přímo na hřišti se proto radoval pouze Jaroslav Drobný, jehož Hertha Berlín porazila Stuttgart.

Druhou porážku v řadě zažil v dresu Juventusu Turín obránce Zdeněk Grygera, tentokráte italský celek nestačil na Neapol a prohrál 1:2. Na druhé straně Marek Jankulovski se mohl spolu se spoluhráči z AC Milán radovat z výhry proti Sampdorii, zároveň to byl již pátý zápas, ve kterém Rossoneri nenašli přemožitele. Jediným šťastným střelcem v obranných řadách české reprezentace byl Zdeněk Pospěch, jenž svou brankou rozhodl o výhře dánské Kodaně na půdě Horsens.

Ujfaluši bude chybět minimálně 14 dní

Smutnou zprávou pro trenéra Radu je zranění stabilního člena obranné čtveřice Tomáše Ujfalušiho, který musel být v duelu svého Atlética Madrid v městském derby na půdě Realu střídán v 71. minutě a pozdější vyšetření ukázalo zranění stehenního svalu. To si vyžádá minimálně čtrnáctidenní léčbu.

Jako den a noc jsou výkony záložníka bundesligového Hamburku Davida Jarolíma. V dresu české reprezentace se mu příliš nedaří, zato v Německu válí ostošest. Gólovou asistencí pomohl k remíze 1:1 proti Schalke a fotbalový magazín Kicker ho nominoval do sestavy kola. Na hřiště se o víkendu vůbec nedostali zraněný Stanislav Vlček ani distancovaný Jaroslav Plašil.

Útočník Milan Baroš vyšel podruhé za sebou střelecky naprázdno, přesto jeho Galatasaray slavil vítězství. Síť nerozvlnil ani frankfurtský Martin Fenin, který stále čeká v letošní sezóně na ligové vítězství. Václav Svěrkoš sledoval divokou přestřelku na Bazalech pouze z tribuny, protože si odpykával trest za čtyři žluté karty. Jediným spokojeným střelcem byl Sparťan Slepička, jeho gól však na výhru v Plzni nestačil.

Brankáři:
Petr Čech - V duelu proti Middlesbrough nebyl ani na lavičce, protože ho stále trápí stehenní sval, který si natáhl v zápase ČR - Polsko. V brance Chelsea ho zastoupila dvojka - Ital Cudicini.
Daniel Zítka - Na zápas na půdě Waregemu nebude vzpomínat v dobrém. Jeho Anderlecht prohrál 0:4 a propadl se z čela tabulky až na třetí příčku.
Jaroslav Drobný - Herthě Berlín pomohl několika zákroky k domácí výhře 2:1 nad Stuttgartem. O vítězství rozhodl v 87. minutě střídající Kacar.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Ani on v dresu italského Juventusu Turín neodvrátil venkovní porážku od Neapole 1:2, přestože Stará dáma vedla. Pro Juventus to byla druhá porážka v řadě.
Marek Jankulovski - Dobrým výkonem pomohl italskému AC ke třem bodů proti Sampdorii Janov. Milánský klub už pět zápasů nepoznal hořkost porážky, velkou zásluhu na tom měl Brazilec Ronaldinho, který se dvakrát trefil.
Michal Kadlec - Jeho Leverkusen si odvezl všechny body z Frankfurtu, Kadlec odehrál celé utkání a pomohl týmu k udržení čistého konta.
Zdeněk Pospěch - Tvrdou ranou z dálky zařídil jedinou branku utkání Kodaně na půdě Horsens a rozhodl o zisku tří bodů pro hostující celek.
David Rozehnal - Jen z lavičky sledoval, jak jeho doposud neporažené Lazio inkasovalo během úvodních třiceti minut tři branky a nakonec prohrálo v Boloni 1:3.
Tomáš Ujfaluši - V dresu Atlética zažil další smolný zápas. Madridský klub prohrál potřetí v řadě, když nestačil na městkého rivala Real. Reprezentační stoper si navíc poranil stehenní sval.
Záložníci:
David Jarolím - Jeho Hamburk přivítal Schalke a díky remíze 1:1 se vyhoupl do vedení bundesligy. Jarolím nahrál na jedinou branku domácích Trochowskimu a za svůj výkon se dostal do sestavy kola.
Radoslav Kováč - Proti Saturnu v brance s Antonínem Kinským nenašel on ani jeho spoluhráči ze Spartaku Moskva za 90 minut gólový recept a utkání skončilo bez brankovou remízou.
Jaroslav Plašil - Na půdě Gijónu si odpykával disciplinární trest za červenou kartu z minulého kola a sledoval prohru Osasuny 1:2.
Libor Sionko - Na hřišti Horsens se na trávník dostal až v 68. minutě, přesto slavil tři body v dresu Kodaně.
Jiří Kladrubský - Pod novým trenérem Sparty Chovancem odehrál v Plzni celých 90 minut, ale k ohrožení branky se nedostal. Oba celky si rozdělily body za remízu 1:1.
Jan Rajnoch - Jako kapitán dovedl Mladou Boleslav k důležitým třem bodům na teplických Stínadlech, odehrál celé utkání.
Stanislav Vlček - Kvůli zranění chyběl v sestavě Anderlechtu na půdě Waregemu, které se hostujícímu klubu nevydařilo a prohrál 0:4.
Radek Šírl - Obhájce ligového titulu a vítěz Poháru UEFA Zenit Petrohrad uhrál na půdě Nalčiku pouze remízu 2:2. Šírl odehrál v obraně hostů celých 90 minut.
Útočníci
Milan Baroš - Podruhé v řadě vyšel střelecky naprázdno v dresu tureckého Galatasaraye. O góly se však postarali jeho spoluhráči a zařídili výhru 3:0, Baroš byl střídán v 85. minutě.
Martin Fenin - Ani v sedmém kole německé bundesligy se jeho Frankfurtu nepodařilo vyhrát, tentokráte doma nestačili na Leverkusen, kterému podlehl 0:2. Fenin odehrál celé utkání, ale vůbec se mu nedařilo.
Václav Svěrkoš - V sestavě Ostravy chyběl pro čtyři žluté karty a z tribuny sledoval gólovou přestřelku na Bazalech. Baník porazil Bohemians Praha 5:4.
Miroslav Slepička - Svým třetím gólem v sezóně otevřel v Plzni skóre, přesto to na body proti domácím nestačilo a jeho Sparta nakonec remizovala 1:1. Slepička byl střídán v 83. minutě.

Reklama