Hlavní obsah

Rada veze do San Marina i dvě hvězdy ligových duelů

PRAHA

Tři omluvenky z nominace na středeční zápas v San Marinu dostal trenér fotbalové reprezentace Petr Rada. I bez Čecha, Plašila a Svěrkoše by si měl národní tým tentokrát hravě poradit. Kouče těší, že někteří z jeho vyvolených se včas uzdravili a jiní zase zazářili v ligových bitvách svých klubů.

Článek

Někteří vyvolení před San Marinem odpadli, jiní zase jako by naopak byli politi živou vodou. Třeba takový Tomáš Ujfaluši, který se vrátil na hřiště po svalovém zranění. „Díky pauze jsem si aspoň odpočinul a pak pořádně potrénoval. Teď už se zase cítím fit,“ pochvaluje si obránce Atlétika Madrid.

Jan Polák odkopal po zranění poprvé celý zápas. A hned byl záložník Anderlechtu vyhlášen nejlepším hráčem zápasu s FC Bruggy! „Přestože mu chybí zápasový rytmus, ukázal se jako nepostradatelný,“ napsal o Polákovi list La Derniere Heure. „Čech z Anderlechtu byl nejlepším mužem zápasu. Nemohl být během těch 90 minut všude, týmu přinesl rovnováhu,“ básnil zase Le Soir.

V Itálii se stejné pocty dočkal Zdeněk Grygera. Dal gól a nasměroval Juventus k vítězství 4:1 nad Janovem. „Hned mi připomněli, že první gól v Itálii jsem dal také Janovu. Tak jen doufám, že na další trefu nebudu zase čekat půl roku,“ usmívá se obránce. Kromě Grygery už se nikdo jiný z vybrané osmnáctky pro San Marino o víkendu netrefil.

Brankáři:
Jaroslav Drobný - I díky jeho dobrému výkonu Hertha dokázala otočit zápas o čtvrté místo a porazit Hamburk 2:1.
Daniel Zítka - Ve šlágru belgické ligy obstál. Inkasoval jen po teči vlastního obránce, a tak Anderlecht uhrál na hřišti FC Bruggy remízu 1:1.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Byl mužem zápasu čtvrteční předehrávky, v níž Juventus převálcoval Janov 4:1. Vstřelil první gól a vysloužil si známku 7,5.
Marek Jankulovski - Odehrál celý zápas, v němž si AC Milán pohlídal těsné vítězství 1:0 nad Chievem. Dostal známku 7.
Michal Kadlec - Jeho Leverkusen dál útočí na titul, po vítězství 2:1 nad Schalke se drží v čele Bundesligy.
Zdeněk Pospěch - Odehrál celý zápas, v němž FC Kodaň zvítězil na hřišti Midtjyllandu 3:0.
David Rozehnal - Odehrál celé římské derby, v němž jeho o deseti dohrávající Lazio prohrálo s AS 1:0.
Tomáš Ujfaluši - Je zase fit, zvládl celých 90 minut, jeho Atlético Madrid převálcovalo La Coruňu 4:1 a vystřídalo ji na šestém místě.
Záložníci:
David Jarolím - Kapitán Hamburku tentokrát svůj tým k bodům nedovedl, radovala se Hertha. Záložník byl hodnocen průměrně.
Radoslav Kováč - Kvůli disciplinárnímu trestu chyběl v sestavě Spartaku Moskva ve Vladivostoku (2:2).
Jan Polák - Po zranění poprvé zvládl celých 90 minut svého Anderlechtu a hned byl vyhlášen hráčem zápasu v Bruggách.
Jan Rajnoch - V Plzni zapadl kapitán Mladé Boleslavi do bídy svého týmu, který dostal dva góly a sám byl neškodný.
Libor Sionko - Z výhry FC Kodaň v Midtjyllandu si na hřišti užil jen posledních 11 minut.
Radek Šírl - Jeho Petrohrad remizoval 1:1 s Dynamem Moskva a před posledním kolem ruské ligy drží postup do Poháru UEFA.
Útočníci:
Milan Baroš - Měl čtyři šance, gól však potřetí v lize nedal a dostal jen žlutou kartu. Galatasarayi přesto porazil Büyüksehir 2:0.
Roman Bednář - Pro West Bromwich byla Chelsea příliš velkým soustem (0:3), útočník se neprosadil a byl po poločase vystřídán.
Martin Fenin - Byl nejlepším hráčem svého Frankfurtu, který ovšem utržil v Dortmundu těžkou porážku 4:0.
Tomáš Necid - Kanonýr Slavie se proti Žižkovu (2:1) netrefil, a tak ho v čele tabulky střelců předstihl příbramský Huňa.

Reklama