Hlavní obsah

Reprezentant Baroš dál střílí branky, Grygera slavil výhru nad AC Milán

PRAHA

Český reprezentační útočník Milan Baroš prožívá v Turecku výborné časy. O víkendu se opět střelecky prosadil, když proti Genclerbirligi zaznamenal celkově jedenáctou ligovou trefu. Z důležité výhry se radoval obránce Zdeněk Grygera, jehož Juventus Turín porazil doma v italské lize milánský AC 4:2 a na svého rivala má tříbodový náskok.

Článek

Výtečnou formu má v dresu Galatasaraye Istanbul český reprezentační útočník Milan Baroš. Jedenáctý přesný zásah zaznamenal bývalý hráč anglického Liverpoolu či francouzského Lyonu do sítě Genclerbirligi a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Yildize ze Sivassporu. Baroš se trefil již posedmé za poslední čtyři utkání a dokazuje, že se mu po přestupu do turecké ligy velmi daří.

Zbylí útočníci v Radově výběru dopadli podstatně hůře. Martin Fenin odehrál v dresu Frankfurtu celé utkání proti Hamburku, ale brankově se neprosadil a nakonec musel překousnout porážku 0:1. Do střelecké listiny se nezapsal ani Roman Bednář, jenž proti Sunderlandu začal pouze na lavičce náhradníků a na hřiště se dostal až za stavu 0:3, k obratu v utkání však nedošlo, naopak Sunderland ještě jednu branku přidal.

Plašilova Pamplona stále tápe

Plný bodový zisk zaznamenali kapitán bundesligového Hamburku David Jarolím i Jan Polák z Anderlechtu, který se na výhře belgického celku nad Roeselare 3:0 podílel jednou brankou, trefil se již podruhé v řadě. Nedařilo se Jaroslavu Plašilovi, jehož Pamplona prohrála v duelu dvou nejhorších celků španělské ligy s Huelvou 0:1 a je stále poslední.

Petr Čech se opět postavil do branky londýnské Chelsea, ale již po 33 minutách musel lovit míč ze své sítě. Jeho spoluhráči následně vyvinuli na soupeře obrovský tlak, z čehož vytěžili pouze vyrovnávací branku nejlepšího střelce Premier League Nicolase Anelky. Česká reprezentační jednička v nastaveném čase udržela pro Blues alespoň bod, když Čech fantastickým zákrokem vychytal Carltona Cola, který se řítil sám na branku.

Ve šlágru italské Série A na sebe narazili Juventus Turín a AC Milán. Za domácí Starou dámu nastoupili Zdeněk Grygera i Pavel Nedvěd, jenž však musel ještě v prvním poločase pro zranění střídat. Za hosty se na levé straně hřiště objevil Marek Jankulovski a byl to právě on, kdo v 15. minutě fauloval ve vápně Del Piera. Následnou penaltu sám postižený proměnil, čímž položil základní kámen pro konečnou výhru 4:2.

Brankáři:
Petr Čech - Fantastickým zákrokem v nastaveném čase zajistil pro Chelsea alespoň bod za remízu 1:1 proti West Hamu.
Jaroslav Drobný - Brankář Herthy Berlín chytil v utkání proti Karlsruhe za stavu 1:0 čtyři velké šance a nakonec se radoval z výhry 4:0.
Daniel Zítka - Minulý týden se podrobil operaci kotníku a kolene.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Ve šlágru italské ligy porazil jeho Juventus milánský AC 4:2. Grygera na postu pravého obránce odehrál celých 90 minut.
Marek Jankulovski - Po čtvrt hodině zápasu proti Juventusu fauloval ve vápně Del Piera. Sám postižený z penalty otevřel skóre. AC Milán nakonec podlehl Juventusu 2:4.
Michal Kadlec - V střetnutí proti šestnácté Chotěbusi to dlouho vypadalo na plný bodový zisk pro Leverkusen, ale o dělbu bodů se vyrovnávací brankou v 92. minutě nastavení postaral Shao.
David Rozehnal - Jen na lavičce Lazia Řím sledoval devadesát minut utkání proti Udine, které skončilo 3:3, ačkoli římský tým prohrával už 0:3.
Tomáš Ujfaluši - Český stoper odehrál za Atlético Madrid celé utkání a po závěrečném hvizdu mohl slavit výhru nad Betisem Sevilla 2:0.
Záložníci:
David Jarolím - V utkání proti Frankfurtu viděl záložník Hamburku sice žlutou kartu, ale ta mu radost z výhry 1:0 nezkazila.
Jaroslav Plašil - Jeho Osasuna nezvládla zápas dvou nejhorších celků španělské ligy a prohrála s Huelvou 0:1.
Jan Polák - V dresu Anderlechtu se trefil podruhé za sebou a pomohl k vítězství 3:0 nad Roeselare.
Útočníci:
Milan Baroš - Sedm přesných tref za poslední čtyři zápasy, to je vizitka Milana Baroše. Poslední gól přidal o víkendu do sítě Genclerbirligi.
Roman Bednář - Překvapivě pouze na lavičce West Bromwiche začal utkání proti Sunderlandu. Do hry se dostal až po poločase za stavu 0:3, gólově se však neprosadil.
Martin Fenin - Na půdě Hamburku odehrál celé utkání, mezi střelce se ale nezapsal a nakonec odjížděl s porážkou 0:1.
K ligovým bojům nenastoupili hráči Jan Rajnoch, Tomáš Necid, Václav Svěrkoš, Radoslav Kováč, Zdeněk Pospěch, Libor Sionko a Radek Šírl, protože podzimní část české a ruské nejvyšší soutěže už skončila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články