Hlavní obsah

Rosický se těší až bude moci říci: Jsem fit, o víkendu jdu na plac

Český reprezentační kapitán Tomáš Rosický je už necelý rok stále na listině zraněných hráčů londýnského Arsenalu a jeho návrat na fotbalové trávníky se neustále odkládá. Sám Rosický se nevzdává a věří, že se brzy zapojí do herního rytmu nejen na klubové úrovni. „Věřím, že moje čekání na návrat už nebude dlouhé,“ nechal se slyšet „Malý Mozart“ na svých internetových stránkách.

Článek

Naposledy se Rosický na fotbalovém pažitu představil 26. ledna 2008, tedy téměř před rokem. V pohárovém utkání proti Newcastlu odehrál pouze osm minut, pak kvůli zranění podkolenní šlachy musel střídat. Postupně se podrobil dvěma operacím, ale s nikterak slavným výsledkem. Nikdo stále přesně neví, kdy a zda-li vůbec se Rosický do hry vrátí.

„Všichni jistě víte, že teď nejsem úplně ve své kůži, v jaké jsem obvykle býval, když jsem chodil každý týden dvakrát, třikrát v základní sestavě svého týmu na hřiště hrát fotbal. Teď hraji jiný zápas,“ řekl špílmachr českého celku a pokračoval: „Tvrdě každý den pracuji a chci být brzy zpátky. Musím být trpělivý a také musím respektovat pokyn vedení Arsenalu nekomentovat svůj zdravotní stav, protože je to výsada klubu, který pro můj návrat dělá maximum.“

Rosický se těší na návrat

Rosický se nevzdává naděje a nepropadá po dlouhodobém herním výpadku skepsi. „Nejsem první ani poslední fotbalista, jenž byl rok mimo hru kvůli zdravotním problémům. Těším se na chvíli, až svým fanouškům sdělím zprávu: jsem fit, o víkendu jdu na plac. Věřím, že to čekání už nebude dlouhé,“ přeje si.

Svůj momentální vzor by mohl vidět například ve svém spoluhráči z klubu Eduardovi, jenž loni v únoru utrpěl ošklivou zlomeninu nohy, o kterou málem přišel, ale za deset měsíců již vesele opět kopal do balónu.

Arsenal láká Aršavina

Absence v sestavě Arsenalu dělají vrásky také manažerovi Arsénu Wengerovi, jenž mimo Rosického postrádá i dlouhodobé marody Fabregase či Walcotta a tak vyhlíží posily. Nejčastěji se mluví o ruském tvůrci hry Andreji Aršavinovi. Objev mistrovství Evropy 2008 by se Wengerovi náramně hodil. Problémem jsou však jako vždy finance. Zenit Petrohrad za svůj klenot požaduje dvacet miliónů liber (asi 610 miliónů korun), Arsenal by se ale chtěl bavit o podstatně nižší částce...

Reklama

Související témata: