Hlavní obsah

Trenér brankářů Stejskal na žádost Sparty skončil u reprezentace

PRAHA

Trenér brankářů Jan Stejskal ukončil své působení u české fotbalové reprezentace a nadále bude pracovat už jen ve Spartě Praha. Podle obou stran jde o dohodu, k níž došlo již dříve, aby se Stejskal mohl věnovat výlučně práci v klubu. Jeho nástupcem bude Luboš Přibyl, který je koučem ve Slavii.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Stejskal

Článek

Změnu v pátek ČTK potvrdili mluvčí reprezentace Lukáš Tuček i sparťanský mluvčí Ondřej Kasík. "Dohoda mezi oběma stranami byla dojednána již dříve, v platnost vešla k 31. lednu," uvedl sparťanský mluvčí. Tuček doplnil, že vedení reprezentace proto okamžitě oslovilo Přibyla, který s novou rolí počítá.

Někdejší reprezentační gólman Stejskal působil u české reprezentace od prosince 2001, kdy si ho vybral Karel Brückner. Sedmačtyřicetiletý Stejskal byl u zisku třetího místa na Euru 2004, zúčastnil se i loňského evropského šampionátu a mistrovství světa 2006. Sám jako brankář hájil reprezentační branku v 31 zápasech, byl mimo jiné účastníkem MS v roce 1990.

Čtyřiačtyřicetiletý Přibyl hrál během kariéry ve Slavii, Brně, Chebu a Olomouci. Poslední prvoligový zápas odchytal na podzim 2002. Na rozdíl od svého předchůdce v reprezentaci nepůsobil.

Reklama

Související témata: