Hlavní obsah

Marka bude stát reprezentace desetitisíce

ANTALYA

Tomáš Marek se dozvěděl o své nominaci na přátelské mezistátní utkání s Marokem v turecké Antalyi, kde je s Baníkem na herním soustředění. V průběhu utkání, v němž nehrál a jen ho sledoval, ho esemeskou informovala přítelkyně. „Když jsem si zprávu přečetl, prošel mi mráz po zádech,“ svěřil se.

Článek

O možnosti, že ho reprezentační kouč Petr Rada poprvé povolá, se ve výpravě Baníku mluvilo v Turecku několik dnů, ale šlo jen o spekulace. Včera se kladenský odchovanec skutečně dočkal. „Jsem opravdu šťastný. Je to příležitost, abych si atmosféru národního týmu oťukal, viděl na vlastní oči jak to v něm chodí a poznal hráče. Jdu do nového prostředí, jdu do neznáma.“

Marek zatím s Radou nemluvil a proto nezná jeho záměry. Doufá, že si alespoň chvíli zahraje. „Bylo by to nádherné,“ řekl a když dostal otázku, na kterém místě v sestavě nejraději, odpověděl: „Defenzivního záložníka anebo pravého obránce.“

Dvacet tisíc do kasy 

Kapitán Baníku Aleš Neuwirth okamžitě upozornil Marka, že prémiový řád hráčů s prvou nominací do reprezentačního áčka počítá. „Bude mě to stát opravdu hodně, možná požádám, abych částku měl rozloženou do splátek,“ pousmál se. Podle kuloárních informací by mohlo jít o dvacet tisíc korun, možná i více.

Marek se cítí v pohodě a na sezónu je dobře připravený. „Mám rád soustředění v Antalyi. Letos tu jsem potřetí a je to tady nejlepší. Zlepšila se strava, přibylo hřišť na trénování, trávník byl výborný a soupeři zdatní,“ vykládal. Podle italského fyziologa Paola Terziottiho, který pracuje v Baníku rok a půl, má Marek výbornou kondici, jednu z nejlepších v týmu.

Reklama

Související témata: