Hlavní obsah

Reprezentace je před Marokem kompletní, poslední dorazil Plašil

PRAHA

Bude to rychlovka. V pondělí po obědě sraz v Praze, vpodvečer trénink na Strahově. V úterý dopoledne odlet do Casablanky a večer trénink. Ve středu od 20.30 středoevropského času pak mezistátní zápas s Marokem. To je program české fotbalové reprezentace v rámci první letošní akce, která je přípravou na kvalifikaci mistrovství světa 2010. Národní tým už je kompletní.

Článek

Národní tým čekají na jaře pouze dva kvalifikační zápasy, oba však patři do kategorie klíčových. Fotbalisté nastoupí nejprve 28. března ve Slovinsku a 1. dubna pak doma hrají federální derby se Slovenskem. K tomuto vrcholu bude směřovat i středeční duel v Maroku.

„Na podzim jsme začali s obměnou týmu, protože po mistrovství Evropy někteří hráči skončili a další v ní ze zdravotních důvodů chyběli,“ rekapituluje trenér Petr Rada s tím, že v jediném přípravném utkání před pokračováním kvalifikace nehodlá experimentovat.

„Kromě druhého brankáře by měli do utkání zasáhnout všichni nominovaní hráči. Tedy i ostravský Marek a sparťan Hušek, další zástupci z domácí ligy, které si chceme vyzkoušet. I nadále však počítáme s osvědčenou kostrou týmu a čekáme na návrat Tomáše Rosického,“ avizuje Rada.

Zkušení maročtí legionáři

Maročané pošlou na hřiště tým složený ze zkušených legionářů působících v kvalitních evropských klubech. „Bude to dobrá prověrka před dvěma ostrými zápasy kvalifikace,“ ujišťuje kouč.

Jankulovskému dal volno, z původní nominace pak kvůli zranění vypadl brankář Čech. Zajímavostí srazu tak je návrat slávisty Vaniaka, který si v reprezentaci naposledy zachytal před pěti lety. „Martin byl v širší nominaci, takže jsme čekali pouze na to, zda se vrátí ze soustředění v Dubaji v pořádku,“ říká mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Nikdo další se trenérovi neomluvil. Radovi se ve stanovený čas hlásilo šestnáct z osmnácti nominovaných hráčů. Až odpoledne se k týmu připojili záložník španělské Osasuny Jaroslav Plašil a útočník Tomáš Necid z CSKA Moskva. "Je to kvůli leteckému spojení, které jim vyšlo na odpoledne. Není to nic mimořádného, všechno běží podle plánu," pochvaluje si Tuček.

Necid stihl ještě oběd, a když odpoledne dorazil i Plašil, mohl si Rada libovat, že na strahovský trávník vyběhne mužstvo v kompletním složení.

Reklama

Související témata: