Hlavní obsah

Rada si za Huškem stojí, dal mu přednost před Hübschmanem

PRAHA

Nastal menší rozruch, když trenér fotbalové reprezentace Petr Rada nominoval pro přátelské utkání v Maroku také sparťana Luboše Huška. Během pondělního srazu kouč zdůraznil, že si za tímto krokem stojí. Letenskému debutantovi dal mimo jiné přednost i před zkušeným Tomášem Hübschmanem, který zůstal jen v širší nominaci.

Článek

Proč zrovna Hušek!? Tuto otázku si položil kdekdo, když se záložník fotbalové Sparty poprvé objevil v nominaci národního týmu. Předpoklady samozřejmě má, ale na podzim se svezl s bídnými výkony letenského mužstva. Přitom třeba další defenzivní středopolař Tomáš Hübschman, který hraje s Doněckem pravidelně Ligu mistrů, dál stojí mimo národní tým.

„Hübschman byl v širší nominaci, ale já se rozhodl pro Huška,“ pravil Rada. „Občas je mi vyčítáno, že opomíjím hráče z domácí ligy. Hušek je mladý, potenciál má a zaslouží si, abychom ho vyzkoušeli,“ dodal kouč.

Hušek se možná nevejde ani do základu Sparty

Kuriózní však je, že základní sestava Sparty pro jaro se formuje spíš bez Huška, než s ním... „Loni hrál pravidelně. Defenzivního záložníka má zažitého a někdy nastoupil i jako stoper. Když jsem trénoval Jablonec, tak jsem na tomto místě Luboše také párkrát využil,“ poukázal Rada.

Hübschman, na něhož se nedostalo ani na podzim při velkém počtu zraněných záložníků, tak má dál smůlu. „Je také kvalitní a samozřejmě zkušenější. Já se ale tentokrát rozhodl pro Huška,“ ukončil Rada debaty na nominační téma.

Druhý z nováčků, ostravský Tomáš Marek, má zřejmě nakročeno do základní sestavy pro středeční duel. Levý obránce Jankulovski dostal volno a Kadlece již v pátek čeká bundesligový zápas Leverkusenu. „Jeho trenér mi kvůli tomu volal. Reprezentace je sice na prvním místě, nejsem však z těch, kteří by nechtěli vyhovět. Marek je univerzál, který teď v Baníku levého obránce hraje. Je možné, že nastoupí,“ naznačil Rada.

Reklama

Související témata: