Hlavní obsah

Nad šesti Čechy visí žlutá hrozba

Šest českých a tři nizozemští fotbalisté si budou muset v sobotních utkáních kvalifikace mistrovství Evropy 2004 dávat velký pozor. Hrozí jim totiž druhá žlutá karta a ta by je vyřadila z klíčového vzájemného utkání, které se bude hrát ve středu 10. září v Praze.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V ohrožení jsou mj. Tomášové Ujfaluši a Rosický (zleva). Na snímku je s nimi také Milan Baroš.

Článek

V českém týmu se může 'vyfaulovat' více než polovina hráčů základní sestavy. Přitom všichni ohrožení zřejmě v Bělorusku nastoupí. "Kvůli kartám nikoho šetřit nebudu," prohlásil totiž trenér Karel Brückner na pondělním srazu.

Už jednou byli v předchozím průběhu kvalifikace napomínáni Tomáš Rosický, Zdeněk Grygera, Tomáš Galásek, Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski a Tomáš Ujfaluši.

Van Nistelrooij bude na Čechy připraven

V nizozemském celku zase mají jednu žlutou kartu na kontě čtyři fotbalisté, z nich se ale do nominace nevešel Clarence Seedorf. V ohrožení tak jsou pouze Frank de Boer, Boudewijn Zenden a Marc van Bommel. Dvě žluté karty už stačil nasbírat Ruud van Nistelrooij, který si trest odpyká v sobotu proti Rakousku, ale na Čechy už bude připraven.

V sobotu proti Čechům nemůže nastoupit v běloruském dresu Sergej Omeljančuk. Z Brücknerova týmu zatím disciplinární důvody nedovolily start pouze Jiřímu Jarošíkovi, jenž se nemohl objevit v zápasové nominaci pro zápas v Nizozemsku. Opora CSKA Moskva však nyní ve výběru nefiguruje.

Reklama

Související témata: