Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace remizovala 0:0 v Maroku, domácí trefili břevno a tyč

Pavel Dosadil (Casablanca)Sport.cz

Češi Afriku nedobyli. V prvním utkání letošního roku remizovala ve středu fotbalová reprezentace v Casablance s domácím Marokem 0:0. Oba soupeři dokázali rozezvučet jen brankové konstrukce. Dobré záblesky měli střídající útočníci Bednář a Necid. V březnu čeká svěřence trenéra Petra Rady kvalifikace mistrovství světa 2010.

Článek

Rada zvolil rozestavení 4-1-4-1, z čehož asi neměl velkou radost osamocený útočník Baroš. Zatímco v Galatasarayi Istanbul je obrozený kanonýr zásobován přihrávkami, v Casablance znovu strádal minimální podporou ze středové řady.

Začátek nebyl až tak marný, Baroš se pustil do akce sám, ale až k brance neprošel. Po přímém kopu se k hlavičce dostal Kováč a vrcholem české snahy v prvním poločase byl prudký volej Plašila, který ovšem těsně přestřelil. Maročané potvrzovali „slovinské“ rysy, uměli se individuálně uvolnit a rychle přecházet do útoku. Z toho vzniklo pár závarů před brankou debutanta Drobného a ve 31. minutě také velká šance Hamdávího. Neproměnil ji, a když Plašil mířil z přímého kopu znovu nad, skončil poločas bez branek.

Do druhého poločasu Rada přeskupil sestavu na 4-4-2, místo Baroše přišli na trávník zbývající útočníci Bednář s Necidem. Začali od podlahy, hned ve 46. minutě trefil Bednář hlavou po centru Pospěcha břevno. O deset minut později v tuplované šanci pálili oba vytáhlí střelci a Maročané odvraceli míč z prázdné branky. Reprezentačního debutu se dočkal také ostravský Marek a hned také musel odvracet velkou šanci Maročanů. Domácí přidali a po střele Taarabta zachránila Drobného tyč.

Odpověď znovu zosnovaly české věže, jenže Necid se po pasu Bednáře sám před gólmanem netrefil do míče... Když pak Radův tým přežil několik závarů, mohl na hřiště přijít i poslední nováček Hušek. Břevno pak pro změnu trefil Hadži, takže Češi nakonec byli rádi za remízu.

Maroko - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Alakím - Bešír, Chokrí (všichni Tunisko). Bez ŽK. Diváci: 35 000.
Maroko: Zaza - Básir, Kadúrí, Ilamín, Karkúrí - Chardžá, Safrí (64. Ahmadí), Dirár, Busúfa (82. Hadži) - Bahá (64. Taarabt), Hamdáví. Trenér: Lemerre.
Česká republika: Drobný - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal (46. Bednář), Kadlec (59. Marek) - Kováč - Pospěch, Polák (83. Hušek), Matějovský (46. Jarolím), Plašil - Baroš (46. Necid). Trenér: Rada.

Reklama